Izvor:
02.06.2018 u 03:13
0

DONALD TRAMP: Sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom 12. juna u Singapuru!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je ponovo u planu da se održi njegov sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom 12. juna u Singapuru.

Nakon što se sastao u Beloj kući sa Kim Jong Čolom, bliskim saradnikom severnokorejskog lidera Kim Džong-una, Tramp je rekao da bi napravio grešku ukoliko bi odustao od samita u Singapuru, prenosi AP.

On je dodao da je njegov sastanak s najvišim severnokorejskim zvaničnikom koji je posetio Belu kuću u poslednjih 18 godina, trajao duže nego što je bilo očekivano.

Sastanak je prošao veoma dobro, ocenio je Tramp dodajući da će samit 12. juna biti tek početak.

"Proces će početi 12. juna u Singapuru", poručio je Tramp.

Kim Jong Čol proveo je više od sat vremena u Ovalnom kabinetu, gde se rukovao sa predsednikom SAD.

Kim je predao Trampu lično pismo lidera Severne Koreje.

Kim Jong Čol je najviši severnokorejski zvaničnik, koji je došao u SAD od kada je zamenik maršala Džo Mjong Rok posetio Vašington 2000. godine kako bi se sreo sa tadašnjim predsednikom Bilom Klintonom.

Samit lidera SAD i Severne Koreje prvobitno je planiran za 12. jun u Singapuru, ali ha je potom Tramp otkazao zbog ogromnog besa i otvoreno neprijateljskog stava u Kimovom nedavnom saopštenju.

Međutim, nakon što je Severna Koreja ublažila retoriku, SAD su nagovestile da bi samit, ipak, mogao da bude održan.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter