Izvor: KURIR.RS
04.08.2023 u 14:52
0

JEDNA ĆE NOSITI IME PO ĐOKOVIĆU: Srbija dobija još tri GONDOLE

Gondola koja će spajati zlatiborski vrh Tornik i Pribojsku banju u dužini od 14,7 kilometara biće najskuplja gondola u Srbiji, čija je vrednost radova procenjena na 30 miliona evra!

Novu investiciju najavili su predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, kao i predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović.

– Očekujemo da će sva dokumentacija za izgradnju nove gondole od zlatiborskog vrha Tornik do Pribojske banje biti spremna do kraja ove, i da ćemo u gradnju krenuti već početkom sledeće godine, a rok za završetak je godinu dana od početka radova – rekao je Stamatović.

PREDSEDNIK VUČIĆ PODELIO LEPE VESTI: „Srbija će imati najveću GONDOLU na svetu“

Pored gondole koja se planira u jugozapadnoj Srbiji, gradiće se još jedna na Kopaoniku, i to od mesta Brzeće do žičara koje već postoje na Kopaoniku. Prema planu o kome se pričalo 2020. godine, ova kabinsko-gondolska žičara, prosečnog kapaciteta 3.000 putnika na čas, predviđa se na pravcu Brzeće – Bregovi – Srebrnac, dužine oko 4,7 kilometara.

Treća je planirana da poveže Vrnjačku Banju i planinu Goč. Njena dužina biće 6,8 kilometara i spada u grupu najavljenih investicija. Procenjena vrednost javne nabavke za njeno idejno rešenje bila je 18,3 miliona dinara. Ono što nije poznato je kolika je procenjena vrednost ove investicije, ali je sa druge strane poznato da bi gondola nosila naziv po srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter