Izvor:
14.10.2017 u 19:16
0

KONAČNO POTVRĐENO: Evo kada će tačno biti povećane plate i penzije! (foto)

Povećavanje penzija i plata u javnom sektoru će biti od 1. januara 2018. godine.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u svom izglaganju povodom prvih 100 dana vlade govorila i o povećavanju primanja penzionerima i zaposlenima u javnom sektoru od 1. januara 2018. godine.

Penzionerima će penzije biti povećane za 5 odsto, što će značiti da će imati veće penzije nego pre smanjenja 2014. godine.

Narednog meseca će svi penzioneri primiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara.

Premijerka je najavila da će za 10 odsto biti povećane plate prosvetnim, zdravstvenim i socijalnim randicima, vojsci, policiji, bezbednosnim službama, kao i zaposlenima u sudovuma, tužilaštvima, zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, u ustanovama kulture i poreskoj upravi.

Zaposlenima u administraciji, stručnim služama ministarstva, u Skupštini, sledi povećanje od 5 odsto, dodala je ona.

– Ovo smo pažljivo odmeravali da damo pozitivan signal zaposlenima u državnoj administraciji, a da se ne vraćamo na vreme kad je ustvari najbolji posao bio u administraciji, jer onda privreda ne može da napreduje – rekla je Brnabić.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter