Izvor: BSC happy portal
16.03.2023 u 07:48
0

MINISTAR VESIĆ U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Brzim vozom ćemo za TRI sata i četrdeset pet minuta stići do centra Budimpešte – 2025. godine!“

Široki auditorijum je ovog jutra bio uz televiziju Hepi i ministra Vesića, koji nas je obradovao divnim vestima.

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji danas je bio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Goran Vesić koji je tokom javnog istupanja govorio o investicijama i novim projektima na kojima se uveliko radi, akcentujući radove na železničkoj stanici Prokop, o čemu je nedavno govorio i predsednik Aleksandar Vučić.

LEPE VESTI OD GORANA VESIĆA: Novi Sad je JEDINI GRAD u Evropi u kojem se grade tri mosta

  • I sami možete videti da se na Prokopu ubrzano radi. Pre emisije smo govorili i o Branku Pešiću koji je za života mnogo toga uradio, a jedna od njih je da je krenuo rad na železničkoj stanici Prokop. Njegova ideja je bila i metro. Na moju inicijativu je podignut spomenik Branku Pešiću. Taj spomenik je završen. On svakako zaslužuje da ima spomenik u Beogradu, i Zemunu odakle je, nedaleko odavde, na taj način da mu se zahvalimo. Kada govorimo o Prokopu, te je samo deo rekonstrukcije beogradsko-železničkog čvora koji je krenuo za vreme Pešića, karakteristika ovog vremena je da se završavaju mnogi projekti koji su početi sedamesetih godina. Prošlo je pola veka, ono što nije završeno je izmeštanje autobuske stanice, izmeštanje železničkog saobraćaja iz centra grada, izgranja nove železničke stanice, obilaznica oko Beograda. Iz mnogo razloga projekti nisu završeni, bilo je teških vremena, zemlja je upala u krizu, raspala se bilo je sankcija. Železnica Prokop nalazi se na novoj brzoj pruzi koja ide od Beograda do Novog Sada, 2024. će povezivati Novi Sad i Suboticu, a 2025. godine Beograd i Budimpeštu. Svako od nas će moći da uđe u brzi voz i da za tri sata i četrdeset pet minuta bude u centru Budimpešte. Od železničke stanice Prokop će se ići i u pravcu Niša. Za nešto više od pet sati će se putovati od Ništa do Budimpešte brzim vozom. Projektujemo i brzu prugu prema Preševu, o tome već razgovaramo sa Evropskoj unijom, imamo ukupno dva kredita. Naš narod teško prihvata promene, poznajte istoriju, važno je da se gradi, da se zemlja razvija. Grade se putevi, saobraćajno se povezujemo. Investitori dolaze tamo gde ima puteva, pruga. Noćas sam se vratio iz Italije, imao sam dva dana sastanke u vladi, primio je potpredsednik vlade Mateo Salvini koji je lider lige za Sever. Odavno nismo imali vladu u Italiji koja više podržava Srbiju – objasnio je Vesić na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter