Izvor: BSC HAPPY
18.11.2023 u 10:35
0

„NAJVIŠE POVREDA GRUDNOG KOŠA“: Dr Dejan Mićanović, načelnik Hitne pomoći DZ „Odžaci“ o stanju pacijenata posle sudara vozova

Doktor Dejan Mićanović, načelnik službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Odžaci potvrdio je za BSC HAPPY portal da je posle sudara putničkog i teretnog voza na relaciji između Ratkova i Odžaka, pomoć sinoć potražilo 50 ljudi, da su svi zbrinuti i upućeni na dalje lečenje, kao i da, na sreću, nema životno ugroženih.

Doktor Mićanović je rekao da je hitna služba u Odžacima zbrinula pedesetak povređenih, koji su dalje u zavisnosti od stepena povreda usmeravani ka bolničkim centrima.
Sinoć oko 18:55 smo dobili poziv da je došlo do nesreće. Dve ekipe su odmah upućene na teren, obavljeni su inicijalni pregledi, zbrinjavanje i trijaža pacijenata. Meštani su nam takođe pritekli u pomoć da se transportuju pacijenti do Doma zdravlja. Ukupan broj ljudi koji je u prvih dva i po sata zatražio pomoć je 50. Jedan putnik je zbog povreda glave prbačen u UKC „Vojvodina“, ali je on posle dijagnostike dobro i otpušten je jutros na kućno lečenje. Ostali su zbrinuti u Opštoj bolnici Sombor, od toga su troje preveženi uz pratnju saniteta. Jedan je imao povredu karlice, a drugo dvoje povrede grudnog koša – navodi dr Mićanović za BSC Happy portal.
Prema njegovim rečima, najviše je putnika sa povredama i nagnečenjima grudnog koša i ekstremiteta.OGLASIO SE MUP: U sudaru vozova kod Odžaka povređeno 20 osoba, u toku njihovo zbrinjavanjeKako su nam ispričali, putnici su leteli jedni preko drugih i tako je došlo do tih povreda. Mašinovođa i kondukter su u bolnici u Subotici, jer su inače iz tog grada pa su zbog toga upućeni tamo na lečenje – kaže načelnik Hitne pomoći u Odžacima.

Doktor Mićanović zaključuje da srećom, s obzirom na razmere nesreće, nije bilo nastradalih, a ni životno ugroženih.

Od jutros mi pristižu informacije o stanju pacijenata, većina je otpuštena na kućno lečenje. Oni koji su zadržani, u Opštoj bolnici u Somboru ih je četvoro, stabilni su i nisu životno ugroženi. Njihovo stanje prate hirurzi i ortopedi – navodi on.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter