Izvor: BSC HAPPY/KOSOVO ONLINE
16.01.2024 u 11:48
0

„NEĆEMO PRESTATI DA SE BORIMO“: Ksenija Božović poručila da građani moraju da znaju ko je mučki ubio Olivera (VIDEO)

Potpredsednica Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Ksenija Božović je sa kolegama i saradnicama danas upalila sveću na mestu ubistva Olivera Ivanovića povodom šestogodišnjice njegove smrti.

„Tačno šest godina je danas od kada je na ovom mestu mučki s leđa ubijen lider Građanske inicijative „Srbija demokratija pravda“, Oliver Ivanović. Dajemo danas pomen i sećamo se njega, a sećaju se i građani Kosovske Mitrovice, a uvek ga se sete u najtežim trenucima i kažu da im Oliver fali“, kazala je ona.

Navela je da suđenje povodom Ivanovićevog ubistva traje više od četiri godine i da postoje tri optužnice.

„Advokati su nam na poslednjem suđenju nagovestili da se suđenje bliži kraju i da će najverovatnije krajem marta ili aprila biti i završetak, ali mi još uvek ne znamo ko je naručio ubistvo Olivera Ivanovića, a ubica je još na slobodi. Naša borba traje dugo i mi nećemo prestati da se borimo, jer svi njegovi saradnici, prijatelji, rođaci, rodbina i građani ne samo KiM, već cele Srbije, moraju da saznaju ko je izvršio ovo mučko ubistvo. Ovo je politički organizovano ubistvo, to smo od prvog dana govorili i počinioci moraju da odgovaraju pred licem pravde, kao i nalogodavci“, poručila je Božović.

„ISTINA NE MOŽE DA SE SAKRIJE“: Milena Popović sigurna da će nalogodavci Oliverovog ubistva biti otkriveni

Nešto ranije, ispred nekadašnjih prostorija ove stranke okupili su se građani, porodica, prijatelji, saradnici i opozicioni predstavnici i civilni aktivisti iz centralne Srbije koji su položili cveće i upalili sveće u pomen pokojnom Oliveru Ivanoviću.

Ivanović je ubijen sa šest hitaca u leđa u Severnoj Mitrovici 16. januara 2018. godine, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu 18. januara.

Počinioci ubistva Ivanovića ni posle šest godina nisu pronađeni i privedeni pravdi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter