Izvor: Happy BSC Portal/Kosovo-online.com
05.01.2024 u 12:06
0

NEMA MIRA NI ZA PRAZNIKE: Meštani Štrpca u strahu dočekuju Božić

Stanovnici opštine Štrpce predstojeći Božić dočekuju u strahu i strepnji, sećajući se događaja od prošle godine kada su na Badnji dan ranjeni Stefan i Miloš Stojanović iz Gotovuše.

Veljko Miladinović za Kosovo onlajn taj događaj opisuje kao tragediju srpskog naroda, i kaže da meštani osećaju strah od onoga što tek može da se desi.

– Kako da kažem kako se osećamo posle te tragedije srpskog naroda koja se nastavlja i dan danas. Žao mi je te dece koja su ranjena i hvala Bogu da su ostala živa. Što se opštine Štrpce tiče, narod ima neki poseban strah i stres zbog svih mogućih dešavanja koja tek mogu da eskaliraju, obzirom da prištinska vlada neće nikako da se dogovara sa Srbima i srpskim narodom. Mnogo će biti teško – kazao je Miladinović.

Pešić Marica ističe da meštani nakon tog događaja ne znaju više ni da se raduju.

– Kao da nije Božić, više ne znamo da se radujemo. Ne znam šta da kažem, žalosno, tužno. Ne znamo šta nas čeka, ali mora da se ide dalje – kazala je Pešić.

RADNO VREME ZA BADNJI DAN I BOŽIĆ: Evo kako će raditi pošte

– Ima straha, stariji ljudi se boje šta će biti. Mi Srbi ovde u Sirinićkoj župi stvarno živimo u getu – ističe još jedan stanovnik Štrpca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter