Izvor: BSC HAPPY/BLIC
30.07.2023 u 09:03
0

NEPREGLEDNE KOLONE NA GRANICAMA: Putnička vozila čekaju i do 3 sata na prolaz, a evo gde je najkritičnije

Kada je sezona putovanja i godišnjih odmora u toku, dani vikenda donose najveći broj vozila na auto-putevima i glavnim putnim pravcima i graničnim prelazima, saopšteno je danas iz AMSS.

Poslednji vikend u julu obeležiće i još jedna velika smena turista a u takvim uslovima svaki vanredni prekid, saobraćajna nezgoda ili deonica koja je pod rekonstrukcijom donosi formiranje kolona i usporenu vožnju, što dodatno produžava vreme putovanja, a tada je rizik od nepažnje vozača izazvan umorom izraženiji, upozoravaju iz AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “ Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, zadržavanja na putničkim terminalima (PMV). Na graničnom prelazu Horgoš, Putnička motorna vozila čekaju na izlazu iz zemlje do 120 minuta, na Gradini takođe na izlazu 100 minuta, dok na graničnom prelazu Bački Vinogradi na ulazu u zemlju čekaju do 180 minuta.

Na graničnom prelazu Horgošu putnička vozila čekaju na ulazu 60 minuta, kao i na Kelebiji i Šidu. Na Preševu, na izlazu iz zemlje čeka se do 40 minuta, a na Batrovcima i Gostunu takođe na izlazu, putnička motorna vozila čekaju pola sata. Na teretnim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, prenosi pisanje Tanjuga Blic.

Produženo je radno vreme Graničnog prelaza Bački Vinogradi, do 3. septembra, ponedeljak-četvrtak radi od 07-19.00 časova, a petak, subota i nedelja 07-22.00. Produženo je i radno vreme Graničnog prelaza Bajmok, do 10. septembra, ponedeljak-četvrtak od 07-19.00 časova, a petak, subota i nedelja 07-24.00

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter