Izvor:
21.05.2019 u 11:15
0

NJEGOVA SMRT OSTAVILA JE PRAZNINU U FORMULI 1: Svet se oprašta od legende! (FOTO)

Lauda je preminuo juče, nakon nepunih godinu dana od transplantacije pluća.

Legenda Formule 1 Niki Lauda preminuo je u 71. godini.

– Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u ponedeljak. Njegova jedinstvena ostvarenja kao sportiste i biznismena će ostati nezaboravna kao i njegova žeđ za akcijom njegova direktnost i hrabrost. On je uzor za sve nas, bio je dobar i brižan suprug, otac i deka i nedostajaće nam –poručila je porodica u saopštenju

Direktor ekipe Mercedes Toto Volf rekao je da će Niki Lauda ostati jedna od najvećih legendi Formule 1.

– Lauda je bio mešavina herojstva, humanosti i iskrenosti, u kokpitu i van njega. Njegova smrt ostavlja prazninu u Formuli 1. Nismo samo izgubili heroja, koji je izveo najveći kambek ikada viđen, već i čoveka koji je doneo dragocenu jasnoću i iskrenost u modernu Formulu 1. Mnogo će nam nedostajati kao naš glas zdravog razuma – naveo je Volf.

Lauda je vozačku karijeru završio 1985. godine, ali je ostao u Formuli 1, a od 2012. godine je bio čelnik Mercedesa i učestvovao je u dovođenju petostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona u tim.

Njegove bivše ekipe Meklaren i Ferari izrazile su žaljenje zbog Laudine smrti.

– Počivaj u miru Niki Lauda. Zauvek ćeš biti u našim srcima i zauvek besmrtan u našoj istoriji. Zajednica motosporta danas žali veliki gubitak prave legende. Šaljemo saučešće porodici i prijateljima – naveo je Ferari, sa kojim je Lauda bio šampion 1975. i 1977. godine.

U Meklarenu su dubko ožalošćeni zbog smrti Laude, koji je 1984. godine osvojio šampionsku titulu sa tom ekipom.

– Svi u Meklarenu smo duboko ožalošćeni kada smo čuli da je naš prijatelj, kolega i šampion iz 1984. godine Niki Lauda umro. Niki će zauvek biti u našim srcima i ugrađen u našu istoriju – naveo je Meklaren.

Izvor:Glossy
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter