Izvor: telegraf
19.08.2021 u 15:32
0

OBELEŽAVA SE 107 GODINA OD CERSKE BITKE: Srbija će zauvek pamtiti vašu hrabrost!

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević predvodila je danas u spomen-kompleksu „Cerska bitka“, u mestu Tekeriš kod Loznice, državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 107. godišnjice Cerske bitke.

Kisić Tepavčević je istakla da je na planini Cer, Gučevu i Mačkovom kamenu, srpska vojska, uz prisustvo najviših oficira u prvim redovima i kralja Petra i njegovih sinova, počela da ispisuje slavne stranice srpske vojne istorije.

Naglašavajući da se vojnička hrabrost junaka sa Cera izučava i danas na vojnim akademijama širom sveta, kao remek delo strategijski izvedene vojne operacije i najsvetliji primer junaštva, herojstva i patriotizma, ministarka Kisić Tepavčević je poručila da su njihova dela besmrtna.

– Današnja Srbija je isto toliko hrabra i posvećena slobodarskim idejama i očuvanju državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Okrenuvši se budućnosti, s ponosom se sećajući naših predaka, mi potomci ovih velikih junaka živimo u zemlji u kojoj je reč sloboda najveća dužnost i obaveza – istakla je Kisić Tepavčević.

VAŽNO:

VUČIĆ OBIŠAO PROKUPLJE, BLACE I BRUS: Najavljeni veliki projekti koji će promeniti Srbiju! (VIDEO)

KOSOVSKA MITROVICA: Zaustavljeno 50 migranata, krenuli ka centralnoj Srbiji

OTKRIVENO: OVO JE ČETVRTI ČOVEK KOJI JE RADIO SA BELIVUKOM!

Naglasila je da je tada Srbija uspela da porazi austrougarske trupe i da se suprotstavi vojnoj sili koja je u tom momentu imala šest puta veću teritoriju i jedanaest puta više stanovnika.

Srbija je tada, kako je dodala, izvojevala prvu pobedu savezničkih snaga na evropskim frontovima.

– Zato danas, sa ovog mesta, gde su sahranjeni srpski vojnici, poručujemo da se prošlost ne zaboravi, a da se herojski podvizi cerskih junaka zauvek pamte. To je naše nasleđe i ponos – navela je Kisić Tepavčević.

Ministarka je u Spomen knjigu u Muzeju u okviru kompleksa upisala: „Srbija će zauvek pamtiti vašu hrabrost. Živela Srbija!“.

Pored ministarke vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Mačvanskog okruga, Grada Loznice, Grada Šapca, Opštine Krupanj, ambasada, kao i predstavnici brojnih udruženja i građana opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter