Izvor: HAPPY BSC
19.01.2023 u 19:10
0

OSPOSOBLJAVANJE ZA BORBENU UPOTREBU: Obuka vojnika na višecevnim lanserima raketa (FOTO)

U skladu sa programom osposobljavanja, vojnici na poligonima i vežbovnom prostoru prolaze raznovrsne sadržaje obuke za borbena dejstva.

U divizionu Mešovite artiljerijske brigade naoružanom višecevnim lanserima raketa u toku je obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2022“.

Kroz realizaciju kolektivne obuke u ovoj jedinici, vojnici specijalnosti raketne artiljerije raspoređeni na višecevne lansere raketa 128 mm M-94 „plamen s“ osposobljavaju se za borbenu upotrebu ovog raketnog sistema.

VOJSKA SRBIJE: Obuka za upravljanje terenskim vozilima u mirovnim operacijama

U skladu sa programom osposobljavanja, vojnici na poligonima i vežbovnom prostoru prolaze raznovrsne sadržaje obuke za borbena dejstva koja raketne artiljerijske jedinice izvode u podršci snagama Kopnene vojske.

Izviđanje i posedanje raketnog položaja, prevođenje oruđa u borbeni položaj, zauzimanje elemenata za gađanje i rad poslužilaca raketnog sistema nakon izdavanja komande za gađanje, deo su taktičkih radnji koje vojnici uvežbavaju u ovom periodu obučavanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vojnici su na služenje vojnog roka u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi raspoređeni nakon individualne obuke u centrima Komande za obuku, kako bi se osposobili za realizaciju kolektivnih zadataka roda artiljerije.

Mnogi od njih će baš u ovoj jedinici zasnovati radni odnos u svojstvu profesionalnog vojnika Vojske Srbije, za šta već sada mogu da prijave.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter