Izvor: Tanjug
05.01.2023 u 13:27
0

OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO U ALEKSINCU: Odbačena prijava protiv osumnjičenih za nesreću u rudniku „Soko“:

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu odbacilo je krivičnu prijavu Ministarstva rudarstva i energetike protiv 14 osoba, zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, povodom nesreće u rudniku "Soko" u Čitluku, gde je 1. aprila prošle godine poginulo više rudara.

-Povodom događaja od 1. aprila 2022. godine kada je u rudniku „Soko“ u Čitluku došlo do nezgode u kojoj je stradalo više rudara, a u odnosu na prethodno saopštenje objavljeno 26. oktobra 2022.godine, Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu obaveštava javnost da je nakon sprovedenih dokaznih radnji, a imajući u vidu i ranije obavljena veštačenja odbačena krivična prijava Ministarstva rudarstva i energetike protiv 14 lica, zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti iz čl. 288 st. 4 u vezi čl. 280 st. 3 u vezi st. 2 KZ-  navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu.

Prijava je odbačena jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo za koje se 14 osoba goni po službenoj dužnosti.

O ovoj odluci obavešteni su podnosilac prijave, u konkretnom slučaju resorno Ministarstvo, punomoćnik oštećenih i oštećeni – zakonski naslednici.

Oštećeni na navedenu odluku mogu podneti prigovor neposredno Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

U nesreći u rudniku „Soko“ kod Sokobanje poginulo je osam rudara, a 18 je povređeno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter