Izvor:
21.07.2018 u 07:15
0

POLICIJA U MONCI UHAPSILA „KUPCE SLIKA“: Nađena ukradena umetnička dela Renoara i Rubensa!

Italijanske policija je u Monci na severu zemlje pronašla dve slike, dela Renoara i Rubensa, ukradene 2017. godine, zbog čega je prošlog meseca uhapsila osam osoba, uključujući i jednog državljanina Hrvatske.

Jedinica karabinjera koja se bavi ukradenim umetničkim delima prikazala je ove dve slike pred novinarima u gradu u severnom regionu Lombardija.

Istražitelji navode da su dela ukradena u Monci kada su lopovi, koji su se predstavljali kao kupci slika, stupili u kontakt sa parom dilera umetninama. Lopovi su potpisali lažni ugovor kojim su se obavezali da će platiti 26 miliona evra za slike, a potom su iskoristili nepažnju prodavaca, ugrabili slike i odvezli se automobilom.

Policija je slike pronašla u skladištu u Torinu, a među osam uhapšenih, proed Hrvata je i četvoro Italijana.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter