Izvor:
22.08.2019 u 14:23
0

PORTPAROLKA MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA RUSIJE ZAHAROVA POTVRĐUJE: Rusija i Kina traže sastanak Saveta bezbednosti! Rakete SAD-a su pretnja!

Moskva je, uz podršku Pekinga, zatražila sednicu Saveta bezbednosti UN zbog plana SAD da razvije rakete srednjeg dometa, potvrdila je portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Postoje indicije da će se Savet bezbednosti danas sastati povodom planova SAD o razvijanju i razmeštanju raketa srednjeg dometa, na zahtev Rusije i Kine- rekla je Zaharova.

Zahtev je upućen posle objavljivanja američkih planova o razmeštanju raketa srednjeg dometa u Aziji, u pacifičkom regionu, rekla je ona i dodala da je to samo prvi korak, jer SAD mogu u budućnosti takvo oružje da raspodele i u drugim delovima sveta kao što je Evropa.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova je naglasila da akcije Vašingtona predstavljaju pretnju po globalnu stabilnost.

Pentagon je u ponedeljak saopštio da je testirao kovencionalnu krstareću raketu na ostrvu San Nikolas u Kaliforniji.

– Lansirana raketa je pogodila cilj pošto je preletela 500 kilometara. Prikupljeni podaci i naučene lekcije će biti korišćene u daljem razvoju ovog oružja- saopšteno je tada.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/maria zakharova

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter