Izvor: Novosti.rs
27.11.2020 u 12:00
0

RUSKA VAKCINA ĆE BITI SEZONSKA: Posle mesec dana imunitet

Vakcinacija  ruskom vakcinom „EpiVakKorona“ će biti sezonska, proučavaće se učestalost primene, ali imunitet neće biti doživotan, rekao je šef odeljenja za zoonotske infekcije i grip centra „Vektor“ Rospotrebnadzora Aleksandar Rižikov.

– Vakcinacija će biti sezonska. Proučavaćemo učestalost revakcinacije. Nakon minimum dve vakcinacije potrebna je revakcinacija za šest ili deset meseci – izjavio je Rižikov.

On se nada da će revakcinacija u budućnosti biti na svake tri godine, da će postojati stabilniji imunitet, ali ne doživotni. To je prednost vakcine u smislu njene sigurnosti.

– Imunitet se formira mesec dana nakon prve vakcinacije. Karantin nije potreban, ali je neophodna zaštita od spoljne infekcije, nošenje maske nakon prve i druge vakcinacije je neophodno kako se u tom trenutku ne bi zarazili, jer organizam u tom periodu nije zaštićen – naveo je Rižikov.

SVE O SPORTU

DOKTOR JOVANOVIĆ OTKRIO KAKO JE SPOJIO FUDBALSKU IKONU I TENISKOG KRALJA: MARADONA OBOŽAVAO NOLETA (FOTO)

SRBIN RASPLAKAO GRKE: Objasnio im zašto nije mogao da igra za Helene!

ISPLIVALE ŠOKANTNE INFORMACIJE: Mateus je u Partizan došao po zadatku tajne službe, imao je pištolj i knjižicu!

On očekuje da će se nivo zaštite antitela održavati najmanje šest meseci. Tri nedelje posle vakcinacije pacijenti ne bi trebalo da se prehlade i konzumiraju alkohol.

Masovna vakcinacija „EpiVakKoronom“ će početi 2021. godine i biće besplatna.

Podsetimo, u oktobru je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio o registraciji druge ruske vakcine protiv virusa korona, koju je razvio Državni Naučni centar „Vektor“, a koja je nazvana „EpiVakKorona“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter