Izvor:
02.02.2017 u 22:53
0

Seča bezbednosnih kadrova: Putin SMENIO 16 generala, razlozi NISU saopšteni javnosti!

Predsednik Rusije Vladimir Putin smenio je danas sa dužnosti 16 generala Ministarstva za vanredne situacije (MČS), Ministarstva unutrašnjih poslova (MVD) i Istražnog komiteta.

Prema ukazu koji je potpisao ruski predsednik, svih 16 generala smenjeno je sa svojih položaja, a dvojica su penzionisana. Razlozi za reorganizaciju nisu saopšteni.

Istovremeno je predsednik imenovao dva zamenika ministra za vanredne situacije, a to su Vladlen Aksjonov i Pavel Barišev. Aksjonov je ranije obavljao funkciju zamenika direktora vatrogasnog i spasilačkog odeljenja Ministarstva, a general-potpukovnik Barišev bio je na čelu Akademije za civilnu odbranu MČS Rusije u Novogorsku u Moskovskoj oblasti.

Putin je na mesto tužioca Republike Krim imenovao Olega Kamšilova, a za Lenjingradsku oblast Borisa Markova. Istim ukazom, na čelo Istražnog komiteta Rusije u Sevastopolju je na pet godina postavljen Viktor Tanifu.

Kurir
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter