Izvor: HAPPY BSC
09.03.2024 u 13:30
0

SENZACIONALNO! ŠOKANTAN SNIMAK: Ovakog Josipa Broza nikad niste videli! NEĆETE VEROVATI kad čujete šta je rekao! SAD JE SVE JASNO (VIDEO)

Na TikToku se pojavio zanimljiv snimak, u kome "oživljeni" Josip Broz Tito govori o sebi, ali na način na koji bi ga predstavili njegovi najveći kritičari.

„Bio sam sitni lopov i sovjetski špijun, nekadašnji kriminalac, dok me Vinston Čerčil nije proglasio za najvećeg borca protiv antifašizma, i ključnim igračem u razbijanju srpskog nacionalnog korpusa. To sam ja, Josip Broz Tito, čija je smrt naterala ceo Balkan da plače, ratni zločinac,  agent Kominterne, i samoproglašeni doživotni maršal SFRJ“, priča ovaj Tito, koga je očigleno oživela veštačka inteligencija.

@balkanbiograf

♬ Socialist Federal Republic of Yugoslavia – Hej, Sloveni – Yugoslav National Anthem 1945-1992 (Hey, Slavs) [Instrumental] – Glocal Orchestra

Naravno, mnogi se ne bi složili sa ovakvim opisom bivšeg vođe SFRJ, a Titova ličnost je i dalje predmet brojnih istraživanja. Ipak, o njemu istorija ipak još nije dala konačan sud.

Tito je obavljao razne državne funkcije od 1943. do svoje smrti 1980. godine. Tokom Drugog svjetskog rata bio je vođa jugoslovenskih partizana. Nakon rata, bio je ključna figura u osnivanju Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) i služio je kao predsednik od 1953. do svoje smrti. Iako je bio komunista, suprotstavio se sovjetskoj dominaciji i promovisao politiku nesvrstanosti, ne priklanjajući se niti jednom bloku tokom Hladnog rata. Bio je harizmatični lider koji je ujedinio različite etničke grupe SFRJ i uživao je značajnu međunarodnu reputaciju.

SVE JE GORE, NE ZNAMO ŠTA ĆEMO: Studentkinja sa KiM o životu u južnoj Pokrajini! VIDEO

Na početku Drugog svetskog rata, Britanci su podržavali četnike pod vodstvom Draže Mihailovića. Međutim, obaveštajni izveštaji i misije na terenu, poput one koju je predvodio sinov premijera Čerčila, Randal Čerčil, ukazale su na veću efikasnost partizana Josipa Broza Tita. Uvidevši to, Čerčil je 1943. godine doneo kontroverznu odluku da prebaci britansku podršku na partizane. Ovo je iznenadilo Staljina, koji je želeo da Jugoslavija bude pod njegovom kontrolom posle rata. Iako su Čerčil i Tito bili ideološki suprotstavljeni (Čerčil je bio antikomunista), njihova saradnja je bila zasnovana na pragmatičnim razlozima. Cilj im je bio zajednički: pobediti naciste i osloboditi Jugoslaviju.

Nakon rata, odnos Čerčila i Tita se ohladio. Tito je odbio sovjetsku dominaciju i trasirao nezavisni put za Jugoslaviju, što je iшло nasuprot Čerčilovim željama za stabilnom i prozapadnoj zemlji na Balkanu. Iako je savezništvo Čerčila i Tita bilo kratkotrajnno, bilo je ključno za pobedu partizana u Drugom svjetskom ratu. Međutim, njihove ideološke razlike su brzo isplivale na površinu nakon rata, postavljajući temelje za hladnoratovsku podelu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter