Izvor:
02.02.2018 u 21:32
0

SINIŠA MALI BIRA IZVOĐAČE RADOVA: Hitna pomoć dobija novu zgradu!

Krajem ove ili na proleće naredne godine počeće izgradnja novog centra Hitne pomoći, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je prisustvovao primopredaji deset novih vozila za zdravstvene ustanove u Beogradu u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a rukovodstvo mu je predstavilo i idejno rešenje za novi centar Hitne pomoći.

– Mi ćemo ćemo u narednih par meseci završiti idejni projekat, obezbedićemo novac i krenućemo da radimo glavni projekat i da biramo izvođača radova. Krajem godine, najkasnije na proleće iduće godine krećemo u izgradnju ovog centra – rekao je Mali novinarima.

Prema rečima direktora Hitne pomoći Gorana Čolakovića cilj je da se napravi "srpski poligon urgentne medicine", koji bi, kaže, bio okosnica urgentne medicine. Kako je pojasnio na mestu sadašnje garaže tog obejkta koja je u lošem stanju, trebalo bi da budu izgrađen objekat na dva sprata.

Kako kaže, svi lekari, bilo da su u domovima zdravlja, na klinikama i studenti morali bi da prođu kroz taj budući trening centar gde bi naučili kako se na pravi način radi reanimacija.

– Sa tim dobijamo jedan kvalitet u urgentnoj medicini i podižemo je na jedan jako visok nivo, a možda čak idemo i ka tome da nas Medicinski fakultet prepozna, da budemo njegova baza – rekao je Čolaković i zahvalio gradonačelniku na podršci tom projektu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter