Izvor: Alo.rs
18.08.2020 u 07:47
0

SKUPŠTINA ČEKA DA PREDSEDNIK VUČIĆ PRESEČE

Nastavak sednice Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude imenovan njen novi predsednik mogao bi biti održan početkom sledeće nedelje, kada bude završen drugi krug konsultacija o novoj vladi

Kada predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić odluči koga će uzeti u vladajuću većinu – SPS Ivice Dačića ili SPAS Aleksandra Šapića, tada će biti izabran predsednik Skupštine, njeni potpredsednici i generalni sekretar i biće formirana radna tela

– Sednica Skupštine Srbije mogla bi biti zakazana krajem ove ili početkom sledeće nedelje, mada je veća verovatnoća da će biti početkom sledeće nedelje. Tada će se verovatno znati i koje stranke će ući u novu vladu – kaže izvor blizak naprednjacima.

OVO MORATE ZNATI

TRAGEDIJA NA JEZERU GAZIVODE: Ronioci tri dana traže telo mladića (17)!

MARKO JE PLANINARIO U KURŠUMLIJI I OSTAO BEZ TEKSTA: Cela porodica sa sve detetom ŽIVI U TROŠNOM DOMU (FOTO)

STARTUJE NOVI PROJEKAT: Zaposlenje se nudi za 10.000 ljudi

EVO KAKO JE KARANTIN UTICAO NA LJUBAV! Skoro 50 odsto žena prevareno tokom pandemije!

Iako zvaničnog kandidata za predsednika Skupštine Srbije nema, kao najozbiljniji kandidat za poziciju na kojoj je do sada bila Maja Gojković pominje se Vladimir Orlić, dosadašnji zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a. U trci za gong pominju se i poslanici Vladimir Marinković i Marija Obradović.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je prethodno da razmišlja o dva koncepta po pitanju vlade – koalicija sa jednom strankom ili koncentraciona vlada, a da je, trenutno, bliži prvom konceptu.

Drugi je, kazao je, zbog kompleksnosti situacije – talasa korone na jesen, pitanja KiM, izlaska iz svetske ekonomske krize – koncentraciona vlada, a da se za godinu i po dana ide na parlamentarne i ostale izbore.

Koji koncept bi bolje funkcionisao?

– Trenutno sam bliži prvom konceptu, ali još ću da merim – naglasio je Vučić.

Skupština Srbije potvrdila je početkom avgusta mandate novim narodnim poslanicima, čime je i konstituisan novi saziv parlamenta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter