Izvor: 24sedam
03.11.2023 u 17:31
0

ŠOKANTA SLIKA TORNADA U FUTOGU! Retka pojava šokirala stanovnike, značajnih rotacija ima i oko Novog Sada i Loznice

Pljuskovi i grmljavina koji se očekuju danas sredinom dana, posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar

Vremenska nepogoda u Futogu šokirala je žitelje, koji su snimili redak manji tornado u ovom gradskom naselju.

„Prvi današnji, manji, tornado je zabeležen u Futogu. Značajnih rotacija oblaka ima u okolini Novog Sada i u okolini Loznice ali ih može biti duž cele konvektivne linije u sklopu hladnog fronta koji se kreće prema istoku i jugoistoku“, objavljeno je na Instagram stranici haliz_srbija.


Danas će duvati jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine. Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama (lokalno i preko 100 km/h), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 – 70 km/h. Vetar će oslabiti krajem dana.

Pljuskovi i grmljavina koji se očekuju danas sredinom dana, posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar (10 – 20 mm). Sutra se veća količina padavina očekuje na jugu i istoku Srbije, od 20 do 40 mm, lokalno i više i to u prvom delu dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter