Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
20.01.2024 u 07:37
0

SRBIJA POD SNEGOM: Na severu razvedravanje, u ostalim krajevima oblačno sa padavinama

U Srbiji će danas na severu doći do razvedravanja, dok će u ostalim krajevima biti oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u ostalim krajevima biće oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Na severu se ponegde ujutro očekuje umereni mraz, a tokom dana biće pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, na istoku još pre podne povremeno jak, severozapadni.

SNEG PARALISAO SRBIJU: Putevi jedva prohodni, evo gde je saobraćaj OTEŽAN (VIDEO)

Jutarnja temperatura iznosiće od -5 na severu do 1 stepen Celzijusa na istoku, najviša od minus 1 na jugu do 3 stepena na severu. I u Beogradu će jutro biti oblačno, hladno i suvo, pre podne razvedravanje, a posle podne pretežno sunčano. Vetar slab do umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko – 2, najviša oko 2 stepena. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 27. januara, u nedelju i ponedeljak ujutro mraz, od -10 do -3 stepena Celzijsa.

Tokom dana pretežno sunčano, a sledeće sedmice i toplije. U ponedeljak krajem dana naoblačenje sa severozapada, koje će se tokom noći i u utorak proširiti i na ostale krajeve, uslovljavajući mestimično slabe i kratkotrajne mešovite padavine, kišu i sneg. Posle toga biće promenljivo vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, navodi RHMZ. Kiša se u sredu uveče očekuje na severu, a u četvrtak ponegde i u ostalim krajevima, kada je na planinama kratkotrajno moguć i sneg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter