Izvor:
11.01.2018 u 16:58
0

Turska: Uhapšen „ključni“ čovek u ubistvu ruskog ambasadora!

Snage bezbednosti u Turskoj uhapsile su muškarca koji je navodno odigrao "ključnu" ulogu u ubistvu ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova, izvestio je danas list "Dejli Sabat".

Kako Tas s prenosi, osumnjičeni koji je identifikovan inicijalima V.K.A, uhapšen je po drugi put, a zbog umešanosti u ubistvo koje se dogodilo 2016. godine.

On je prethodno bio uhapšen zbog povezanosti sa terorističkom organizacijom Fetulah (FETO), muslimanskog imama Fetulaha Gulena koji se od 1999. nalazi u SAD, a kojeg Turska optužuje za organizaciju neuspelog puča u toj zemlji u julu 2016.

Istražitelji su naveli da je osumnjičeni koristio "Baj lok", aplikaciju za poruke sa šifrovanim porukama koju je, prema saopštenju istražitelja, ta teroristička grupa koristila tokom pokušaja puča.

Ruski ambasador u Turskoj smrtno je upucan tokom govora na otvaranju izložbe fotografija u Ankari, a policija je saopštila da je napadač, policajac Mevlut Mert Altihnas, ubijen.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je tada saopštilo da ubistvo ambasadora te zemlje karakteriše kao teroristički napad, a ruski Istražni Komtet pokrenuo je kriminalnu istragu o "aktu unutrašnjeg terorizma".

Kako agencija podseća, u decembru 2017, "Dejli Sabah" je citirao zvaničnu izjavu turskih tužilaca da je ubica bio povezan sa Gulenom, da su se oni upoznali i da su sve informacije poslate na telefon ubice.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter