Izvor: Tanjug
05.01.2023 u 14:42
0

VAŽNO! Zabranjena upotreba vode za piće u vrtićima i školama u 11 sela opštine Smederevska Palanka

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je sanitarna inspekcija donela rešenja o zabrani upotrebe vode za piće u vrtićima i školama u 11 sela opštine Smederevska Palanka, a na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje Požarevac o izvršenim laboratorijskim ispitivanjima vode za piće.

Razlog zabrane je, piše u saopštenju, fizičko-hemijska i mikrobiološka neispravnost vode iz lokalnih vodnih objekata koja se koristi za piće i druge sanitarno-higijenske potrebe u navedenim objektima.

Kako se navodi, uzorci su obrađeni u nadležnom Zavodu za javno zdravlje Požarevac, a rezultati laboratorijskih ispitivanja dostavljeni su na dalju nadležnost Odseku za sanitarni nadzor Smederevo.

Sanitarna inspekcija je obaveštena od strane pet direktora škola i vrtića da su već preduzeli mere u smislu nabavke aparata za vodu i flaširane vode za piće za decu i učenike, kao i da su kontaktirali nadležni zavod kako bi tokom raspusta izvršio dezinfekciju bunara u školama u kojima je voda mikrobiološki neispravna.

U navedenim školama i vrtićima deca dobijaju hranu (užinu) koja se priprema u centralnoj kuhinji u Smederevskoj Palanci i koja se snabdeva vodom iz gradskog vodovoda, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će sanitarna inspekcija u narednom periodu pažljivo pratiti situaciju sa vodosnabdevanjem u navedenim objektima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter