Izvor: BSC HAPPY/TELEGRAF
31.12.2023 u 20:50
0

VESELO ŠIROM SRBIJE! U Novom Sadu doček na tri bine, lutrija u Leskovcu, koncerti u Nišu i Beogradu

Građani Srbije u Novu 2024. godinu ućiće koncertima na trgovima, žurkama u klubovima, restoranima, ali brojnim drugim lokacijama uz dobru zabavu i bogatu trpezu.

Veseloj atmosferi doprinosi i veliki broj gostiju koji hvataju ritam uz kolo na ulicama.

Beograđani i gosti Beograda uveliko zauzimaju svoja mesta za doček Nove godine, muzika se čuje sa svih strana, kao i prasak vatrometa i pritoehnike iz raznih delova grada.

Komšije, prijatelji i poznanici ljube se i pozdravljaju, odlazeći potom na mesto i u odabrano društvo s kojim će dočekati ponoć.

Za nekoga je to Trg, gde večeras nastupaju Milica Todorović, Breskvica, Sandra Afrika i DJ Mihailo, mnogi će Novu godinu dočekati u krcatim klubovima i kafanama, a ima i onih koji su radije birali topli dom i malo, ali odabrano društvo. Ili, pak, trenutak mira, ako Novu žele da dočekaju sami sa sobom.

Doček se organizuje i na „Sava promenadi“, a program manifestacije „Novogodišnji spektakl sa kule“ otvoriće grupa Frajle. Nastupaće i pevačica Sara Jovanović, kao i trubač Dejan Petrović sa Big Band-om.

Velika žurka večeras do 22 sata je na Velikom trgu u Zemunu – tradicionalni novogodišnji Matine uz dobru muziku i program DJ-eva.

Zlatibor krcat, na trgu Saša Matić i trubači

Zlatibor je krcat u novogodišnjoj noći, a na večerašnjem koncertu na Kraljevom trgu gostuje Saša Matić i trubači Dejana Jevđića. Pored ovog javnog dočeka Nove godine organizovan je doček u zlatiborskim hotelima i restoranima.

Večeras u hotelu „Tornik“ nastupaju „Čegi i braća bluz bend“, dok će u hotelu sa pet zvezdica „Zlatibor mauntin rizort i spa“ biti koncert Jelene Kostov i Petra Mićića. U „Pjević ivent centru“ nedaleko od centra Zlatibora put Užica, Novu 2024. dočekaće uz Svetlanu Cecu Ražnatović. Na Zlatiboru ove godine neće biti vatrometa u ponoć.

Veliki broj turista za novogodišnje praznike stigao je i na Zlatar, a doček na ovoj planini organizuje se u hotelima, poput „IN hotel Zlatar“, „Panorame“ i Vile „Zlatarka“.

Veli broj Bugara, Makedonaca, Grka i Rumna u Nišu

U Nišu je sve spremno za doček 2024. godine. Bina na Trgu kralja Milana postavljena je tokom jučerašnjeg dana jer je sinoć na tom mestu nastupala rok grupa Van Gog. Večeras će na centralnom niškom trgu koncert održati Boban Zdravković i Violeta Miljković.

U ponoć će izostati tradicionalni vatromet jer je na inicijativu Udruženja za zaštitu životinja „Pit“, rukovodstvo grada odlučilo da novac za tu namenu preusmeri u humanitarne svrhe.

OVO SU NAJHLADNIJE I NAJTOPLIJE NOVOGODIŠNJE NOĆI: Od -18 do +18°C, a ovaj 1. januar doneće čak rekordnih 20°C

Kao i prethodnih godina Novu godinu u Nišu dočekaće veliki broj gostiju iz inostranstva, pre svega iz Bugarske, Severne Makedonije, Grčke i Rumnije. Kafići i kafane u gradu biće ispunjeni do poslednjeg mesta, a tako je bilo i tokom čitavog današnjeg dana. Cena dočeka u kafanama i restoranima je uglavnom od 60 do 100 evra.

Bogata lutija u Leskovcu

Novogodišnje lutrije na Centralnom gradskom trgu u Leskovcu biće bogata. Nastupaju VIUS Kasperi i bleh orekestar Isidora Zećirovića ovogodišnjeg pobednika Guče 2023. godine. Koncerti počinju od 22,30 časova, a završavaju se dva sata iza ponoći kada se priređuje, do sada najveći vatromet.

U jedan sat iza ponoći na pozornici Gradskog trga biće javno izvlačenje novogodišnjih nagrada. U igri je oko 2.400 kupona. Tokom ove večeri organizator priredbe Turistička organizacija grada Leskovca (TOL) u svestranu tehničku i finansijsku pomoć lokalne samouprave grada Leskovca posetiocima na trgu podeliće besplatno oko 2,5 hiljada pljeskavica, uz kuvano vino, grejanu rakiju i čajeve od bilja sa Vlasine.

Kafane i restorani u Leskovcu za večeras su rasprodati još pre mesec dana. Cena menija od 3.600 din do 6.000 dinara po osobi. Svaki restoran, hotel ili kafana blagovremeno su obezbedili muzičare i pevače. Pirotehnike nema u ovom gradu kao ranijih godina. Priprema se veliki vatromet na kraju koncerta u organizaciji TOL.

U Novom Sadu doček na tri bine

Treću godinu zaredom, Novi Sad će u Novu godinu ući uz umetnički i produkcijski program pod nazivom „Doček“, u podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Doček organizuje Evropska prestonica kulture, a Novosađanima će se izvođači predstaviti na tri bine. Program počinje simbolično u 20 časova i 23 minute, nastupom Tribute sastava „ABBA Ring“, ispred Beogradske kapije na glavnoj bini. Slede nastupi Buč Kesidija, Ljubičica i Kirila Džajkovskog.

Na Trgu prote Mihaldžića, predstaviće se hrvatski bend Elemental, a zatim od 23 časa i 30 minuta, u Novu godinu će posetioce uvesti Partibrejkersi.
Vatromet u ponoć će izostati. Umesto toga, sat na Petrovaradinskoj tvrđavi biće obogaćen različitim audio i vizuelim efektima, što je koncept i celog dočeka. Program je besplatan, a za Srpsku Novu godinu, organizatori su najavili još više izvođača.

Novu godinu su u Novom Sadu već dočekali mališani, ponovo u organizaciji „Ledene šume“.

U 11 časova je krenuo njihov maskenbal u centru grada, zatim parada do klizališta gde ih je čekao Deda mraz i odakle su u podne pušteni baloni, kao zamena vatrometa za decu. Puštanje balona nazvano je „Dečije želje“.

Na Kosmetu bez javnog dočeka

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji nema organizovanog dočka Nove godine na otvoreno.

Doček se organizuje uglavnom u restoranima i kafićima. Policija tzv. Kosova upozorila je da nije dozvoljeno korišćenje bilo kojih pirotehničkih sredstava te da će pooštrenim kontolama saobraćaja spreciti upravljanje vozilima u alkoholisanom stanju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter