Izvor:
26.01.2018 u 20:17
0

VLADA ŠPANIJE ODLUČILA: Uložili žalbu Ustavnom sudu na kandidaturu Pudždemona!

Vlada Španije odlučila je da uloži žalbu Ustavnom sudu na odluku novog predsednika katalonskog parlamenta Rođera Torenta da za kandidata za novog lidera Katalonije imenuje bivšeg predsednika tog regiona Karlesa Pudždemona.

Katalonski parlament juče je saopštio da će 30. januara glasati o izboru novog regionalnog lidera i da je jedini kandidat za predsednika ovog severoistočnog španskog regiona bude Pudždemon koji se nalazi u egzilu u Belgiji.

Podsetio da se Pudždemon sklonio u Brisel prošlog oktobra, nakon što je smenjen sa vlasti zbog proglašenja nezavisnosti Katalonije od Španije, a njegove pristalice smišljaju načine da se on vrati na funkciju iako mu preti hapšenje.

Španska vlada saopštila je ranije juče da je zatražila pravni savet kako bi sprečila izbor Pudždemona za predsednika te pokrajine.

Zamenica španskog premijera Soraja Saens de Santamarija rekla da je vlada zatražila od konsultativnog Državnog saveta mišljenje da li takva vrsta osporavanja može da bude zatražena od Ustavnog suda.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter