Izvor: BSC happy portal
11.01.2023 u 08:45
0

DUŠAN BAJATOVIĆ U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Nalazimo se u zoni uspešno organizovane – održive energetske bezbednosti po pitanju snabdevanja svim energentima!“

Generalni direktor "Srbijagasa" odgovorio je na sva krucijalna pitanja u vezi sa energentima koja zanimaju čitaju javnost.

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji bio je Dušan Bajatović –  generalni direktor „Srbijagasa“ koji je tokom ovog medijskog istupanja govorio o rezervama gasa, energetskoj krizi koja potresa čitavu Ervopu, ali i aktuelnim tematikama koje okupiraju čitavu javnost.

DUŠAN BAJATOVIĆ DIREKTOR „SRBIJAGASA“ U JUTARNJEM PROGRAMU: U skladu sa svojim nacionalnim interesima teba da se udružujemo, „blagi smo u formi, a jaki smo u suštini“! (VIDEO)
  • Ono što sve interesuje jeste trenutna situacija. Mi smo ovu grejnu sezonu rešili što se tiče gasa, uspešno se snabdevamo, možemo da dnevno da povučemo iz gasovoda iz okruženja 13 miliona metara kubnih, uspešno proizvodimo električnu energiju, pomažemo kolegama iz Epsa, Nis efikasno snabedva tržište derivatima. Srbija je preduzela sve potrebne korake. Nalazimo se u zoni uspešno organizovane – održive energetske bezbednosti po pitanju snabdevanja svim energentima. Od prvog januara je povećana cena gasa za 11 posto, ali to i dalje najjeftinija cena koja može biti. Opredelili smo se za opciju socijalno odgovornog ponašanja, to se odnosi i na privredu, kako bismo održali konkurentnost – objasnio je i osvrnuo se na suptilne napade opozicionara koji ne smatraju da „Srbijagas“ posluje validno i najoptimalniji način.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

  •  Neka ta gospoda predlože da kao u Austiji podignemo cenu gasa za sto posto. Ti argumenti kroz poslovanje i napadanje vlasti je lako. To je smešno. Vlada – vlada i donosi odluke, Vlada je osnivač „Srbijagasa“ i „Epsa“, mi smo akcionarska društva. Ako je Vlada odlučila da subvencioniše potrošnju gasa, to je tako, ako im ne odgovara to, možda će im odgovarati stav MMF – a. Kažu zadužujete 120 miliona , pa šta? Držimo cenu gasa da građani i sa minimalcem mogu da plate. Gas je ubedljivo najjeftiniji.  Ove mere propisuje Vlada Srbije preko „Srbijagasa“ su usmerene ka tome da svako može da plati energente – istakao je između ostalog Dušan Bajatović tokom gostovanja na Hepi televiziji.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter