Izvor: BSC happy portal
09.01.2023 u 22:10
0

SINIŠA LJEPOJEVIĆ U „ĆIRILICI“: „Zapad nema jasnu ideju šta uraditi sa ovim prostorom, on je uvek bio granica svetova!“

Emisija "Ćirilica" oborila je sve rekorde gledanosti ove večeri kada su na tapetu bile teme od krucijalnog značaja.

Tokom informativne emisije „Ćirilica“ na kanalu Hepi televizije ove večeri govorilo se o političkoj figuri koja je krucijalna za prosperitet celokupnog društva, našem nesporazumu sa Zapadom, bombardovanju nekadašnje Jugoslavije, a sve to pod simboličnim nazivom emisije „Vučićeva partija života“.

SLOBODAN VUKOVIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Kad je počelo bombardovanje, Šreder je rekao : „Nemam neprijateljstvo prema Srbiji i srpskom narodu“!“
Svoj stručni sud pored  prof. dr Vladimira Vuletića – sociologa i profesora, Gorana Šarića – istoričara i teologa, Slobodana Vukovića –  sa „Instituta društvenih nauka“, izneo je i novinar Siniša Ljepojević – koji je svojim stavovima, interpretacijom istorije i činjenicama neposredno pre raspada Jugoslavije, oduševio široki auditorijum.

 

„Knez Arsenije Karađorđević“, „EU protiv Evrope“, „Bregzit revolucija“, „EU protiv Evrope: Uspon i pad EU projekta“, samo su neke od štiva koje je Ljepojević poklonio čitaocima, a njegovo izlagnje ove večeri bilo je i više nego poučno.

 

  • Timoti Les je u jednoj nevladinoj organizaciji koja je u Kembridžu, on jeste doktor nauka, ali nije profesor, on nije na univerzitetu u Kembridžu. To su druge stvari zbog čega mediji u Srbiji uporno tako predstavljaju. To nije tačno. Drugo, Timoti Les je poštar raznih centara moći – nekoliko centara moći, on tako plasira te priče, ponekad to nije besmisleno, a ponekad jeste. Ta njegova ideja zapravo nije njegova, već ju je predložio Van den Bruk, Holandija – Evropskoj zajednici uoči raspada Jugoslavije. Kad je procenjeno da će biti krvavi raspad bile su dve ideje, ministar spoljnih poslova Velike Britanije je predložio da se ubrzano Jugoslavija primi u Evropsku zajednicu i da se na taj način spreči rat. Druga ideja je bila koju je Vanderbruh predložio u ime Holandije da se naprave nove granice po etničkim linijama – rekao je i dodao:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

  • Ta je ideja sa gađenjem odbijena, o njoj uopšte nije raspravljano, prema dokumentima. Zapad nema jasnu ideju šta uraditi sa ovim prostorom, što je iz istorijske prespektive jasno. Ovaj prostor je uvek bio granica svetova, nikad nije bio definisan jedne ili druge strane. Mislim da će i u novom svetskom pretku do kojeg će doći jednog dana ponovo ovaj deo biti granica svetova. Nema jasnih ideja, problem je kada je reč o Zapadu od Amerike do Nemačke prihvatio kad je reč o Srbima poziciju Austrije iz devetnaestog veka. I formulacije su ostale iste. Kada je reč o Srbima takođe je preuzeto od Austrije da ne treba previše voditi računa šta oni kažu jer oni kratko vole i kratko mrze, tako kaže jedan obaveštajac. Sad su to preuzeli na Zapadu. Oduvek je postojao i momenat Rusije, a sada je intezivirano. Francusku je u Srbiju doveo Ilija Garašanin, upravo jer je verovao da se Srbija može sačuvati između austrijskog, ruskog i engleskog uticaja preko Francuske. Ona se na žalost nama odužila tako što nam je otela Bosnu i Hercegovinu. Ideja da Bosna i Hercegovina bude austrijska je Francuska ideja. To franscusko – astrijska trgovina zbog severne Italije. Naš problem je geografija i  stereotip da smo mali Rusi i to se na Zapadu nikada neće promeniti – objasnio je između ostalog Siniša Ljepojević.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter