Izvor: Kurir
16.07.2021 u 21:03
0

SMRT KAO BIZNIS: Naplata sahrane unapred

Stare osobe koje su dolazile u dom na Petlovom brdu, koji je inspekcijski zatvoren na šest meseci, bili su uslovljeni da uz mesečni smeštaj odmah i plate depozit od 100 evra kao garanciju da će redovno izmirivati svoje račune, ali su im vlasnici doma Milovanovići nudili da im to bude deo troška sahrane ukoliko preminu u domu.

Aleksandar Milovanović, sin Aleksandre Milovanović, direktorke doma, direktor je i vlasnik firme „Farma medika“, a jedan od ogranaka te kompanije je i firma za pogrebne usluge „Testamentum“, saznaje Kurir. U svedočenjima ljudi koji su ranije govorili za naš list svi su pominjali obavezni depozit od 100 evra koji porodica štićenika daje pre ulaska u dom.

– Depozit za smeštanje stare osobe je 100 evra, plus se na to plaća i mesečna članarina od 350 evra. Depozit je tu kao garancija u slučaju nedavanja otkaza na vreme. Otkazni rok u ovom domu je mesec dana, a oni koji to ne ispoštuju odmah budu tuženi. Ipak, ukoliko štićenik doma premine, oni se vrlo potrude da „izađu u susret porodici“ i taj depozit iskoriste za pogrebne usluge, uz obavezu da sahranu organizuje preduzeće za pogrebne usluge „Testamentum“. U protivnom ga ne vraćaju – priča sagovornik Kurira blizak ovoj porodici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter