1°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

DAČIĆ: U Nemačkoj bez većih promena u spoljnoj politici

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da promena nemačkog kancelara nakon izbora u toj zemlji ne bi trebala da dovede do većih promena kada je u pitanju spoljna politika Nemačke.

Dačić  kaže da je spoljna politika bila ista i pre i za vreme, a biće i posle Angele Merkel i ukazuje da se to zasniva na nečemu što je već urađeno i da je teško očekivati da će Nemačka demantovati ono što je uradila i politiku koju je vodila.

PROČITAJTE JOŠ:  Moguće povlačenje ROSU sa severa Kosova!

-Važno je da u svemu tome mi ostanemo u vidokrugu ljudi koji će voditi nemačku vladu iako nije jasno ko će to biti. Ono što je za nas bitno to je da nemačka politika zadrži stav Angele Merkel da ne treba odustajati od proširenja EU i da budu korektni u smislu da dozvole da dođu do dogovora Beograda i Prištine, a ne da smatraju da je sve rešeno -kazao je Dačić.

Na pitanje u vezi međustranačkog dijaloga koji je vođen uz posredovanje evroparlamentaraca, Dačić kaže da je taj dijalog završen, a da je dokument Evropskog parlamenta prihvatio i on kao predsednik Narodne skupštine.

PROČITAJTE JOŠ:  MINISTAR VULIN OČITAO LEKCIJU HRVATSKOM PREDSEDNIKU: Savez bačkih Bunjevaca podržao Vulinovu izjavu

-To je zajednički predlog evropskih parlamentaraca i mene kao predsednika parlamenta, a da li će stranke da učestvuju u benefitima koje im to pruža, na njima je da donesu odluku. Mi ćemo realizovati sve ono što smo prihvatili- kazao je Dačić.

Dodaje da ostaje obaveza da se dođe do papira koji bi bio dopuna svega onoga što se razgovaralo i sa strankama koje nisu želele učešće EP.

Najavljujući da će sledeće nedelje pokušati da to privedu kraju, predsednik parlamenta kaže da su tu zastali dok EP ne predloži svoj dokument kako ne bi bilo nekoliko paralelnih papira.

-Mislim da smo odmakli značajno- kaže Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad