Izvor: HAPPY BSC
16.12.2022 u 21:44
0

ALEKSANDAR ŠEŠELJ U „AKTUELNOSTIMA“ NA HAPPY TV: „Ukrajinski vojnik umire za novac, to nije bilo poznato u civilizaciji sve do pojave Zelenskog“

U današnjoj emisiji „Aktuelnosti“ na Happy televiziji pratimo 296. dan rata u Ukrajini

O situaciji na frontu, o odnosima NATO pakta i zvanične politike SAD prema Rusiji, Evropi i Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: profesorom dr Milošem Labanom, Milovanom Bajagićem- vojni analitičar i Aleksandrom Šešeljem -političar. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Aleksandar Šešelj se osvrnuo na poruku SAD koju ona šalje u Evropu zaobilazeći NATO. Reč je o otvorenom priznavanju veza Poljske, Rumunije i Bugarske sa SAD koje bi po planu trebalo da služe za obračun sa Rusijom. Šešelj smatra da je NATO samo instrument američke spoljne politike koji služi isključivo velikim američkim apetitima za bogaćenjem.  

– NATO služi da se Amerikanci eventualno posluže vojnicima ili nekim drugim resursima pojedinih evropskih zemalja koje su članice NATO pakta i kojima NATO navodno garantuju neku bezbednost od imaginarnog ruskog imperijalizma-rekao je Šešelj. 

-Amerikancima je veoma potrebno da iskoriste Rumune, Poljake i Bugare protiv Rusije. Njima jeste potencijalna opasnost od saveza Nemačke i Rusije jer bi to značilo da za Amerikance u Evropi nema mesta. To bi bila ujedinjena sila i američkoj čizmi u Evropi bi bio kraj. Sa američke tačke gledišta njima se više isplate da  ginu i pate rumunski, poljski i bugarski vojnici nego američki-rekao je Šešelj. 

Šešelj se složio sa izjavom ruskog predsednika Vladimira Putina da Amerika sa Evropom „briše noge“. On je postavio pitanje kako je paket sankcija zemalja zapadne Evrope naškodilo Rusiji.

-Da li je to usporilo ratovanje, nije, učinilo je samo kontra efekat što je i sam predsednik Putin istakao-kazao je Šešelj. 

Šešelj tvrdi da Amerika koristi Evropu kako bi je učinila zavisnom od SAD. 

– Cilj im je da evropske zemlje budu zavisne od američkih, a ne od ruskih energenata iako su ruski energenti bili jeftiniji i dostupniji-poručio je Šešelj.  

Na propagandu zapadnih medija u kojima je Rusija predstavljena kao zemlja koja finansira teroriste, Šešelj gleda ovako: 

– Rusi ne stoje iza terorističkih akata. Sve terorističke organizacije koje su nama poznate su organizovali Amerikanci. Bin Ladena su lično pomogli Amerikanci  kako bi se borio protiv tadašnjeg SSSR-a. To je bio njihov interes na Bliskom Istoku i u Avganistanu. Setimo se samo UČK koju su takođe stvorili Amerikanci, iako je bila na crnoj listi kao teroristička organizacija. Međutim, Amerikanci su se svakako sastajali sa njom.  Dolazio im je i Holbruk na sastanke-kazao je Šešelj. 

U zapadnim medijima se govori kako je opao ruski borbeni moral, kako nemaju dovoljno sredstava za ratovanje, da su u defanzivi i da iz tih razloga gađaju objekte po Ukrajini. Šešelj je objasnio da je cilj Rusije zapravo da zauzimanje velikih grdova bude bez većih civilnih žrtava. 

Napomenuo je da su Ukrajinci kao narod deo ruske etničke supstance i da Rusi pokušavaju da ih otmu iz kandži nacističkih mentora.

Šešelj je takođe rekao da su Ukrajinci primer apsurda i da taj apsurd pokazuje za šta se bori ukrajinski vojnik. 

– Ukrajinski vojnik je pokazao da pored ubijanja za pare postoji i umiranje za novac. To nije postojalo sve do pojave Zelenskog!- napomenuo je Šešelj. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter