Izvor: Alo.rs
25.09.2023 u 20:52
0

AMERIČKA KONGRESMENKA PODRŽALA PREDSEDNIKA VUČIĆA: „Kurti da se pridržava Briselskog sporazuma i formira ZSO“

Kongresmenka Klaudija Teni, kopredsedavajuća Kokusa Kongresne Srbije, danas je objavila sledeću izjavu u vezi sa nedavnim nasiljem na severu Kosova i Metohije.

„Nedavno nasilje na severu Kosova je neprihvatljivo i iskreno cenim brzu osudu napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vlade Beograda i Prištine moraju da se uzdrže od retorike i akcija koje mogu dodatno da podstaknu tenzije. Već mesecima sam zabrinuta o potencijalu za eskalaciju nasilja i tretman kosovskih Srba od strane kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

printscreen

Zato sam ranije ovog meseca poslala pismo premijeru Kurtiju u kojem ga pozivam da deeskalira tenzije i sačuva prava kosovskih Srba.

„Još jednom pozivam na potpunu zaštitu ljudskih i političkih prava svih manjina na Kosovu, posebno srpskog civilnog manjinskog stanovništva, istovremeno pozivajući premijera Kurtija da se pridržava svojih postojećih obaveza prema Briselskom sporazumu iz 2013. To uključuje konačno stvaranje Zajednice opština sa srpskom većinom. Obe strane moraju da nastave da rade zajedno na mirnom rešavanju ovog dugogodišnjeg spora. Bajdenova administracija takođe treba da obezbedi da Amerika nastavi da se konstruktivno i proaktivno angažuje u regionu kako bi unapredila mir između svih strana, nadovezujući se na uspehe prethodne uprave“.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: „Nikada Srbija NEĆE PRIZNATI NEZAVISNO KOSOVO, možete sve da nas pobijete“

„Davno je prošlo vreme da se obe strane vrate za pregovarački sto i postignu napredak diplomatskim putem na način koji obuhvata našu zajedničku viziju stabilnog, bezbednog i prosperitetnog regiona Zapadnog Balkana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter