Izvor: tanjug
09.10.2023 u 15:34
0

BRNABIĆ ZATRAŽILA OD ODIHR: Da odredi tim eksperata za procenu predizbornog okruženja i priprema za izbore

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je pismo direktoru Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateu Mekačiju, sa zahtevom da razmotri slanje Misije za procenu potreba, kao i da odredi tim eksperata koji bi radio sa vladinim i svim drugim relevantnim akterima na proceni predizbornog okruženja i samih priprema za izbore.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, ona je u pismu istakla da je dosadašnju saradnju između Republike Srbije i ODIHR-a karakterisala snažna posvećenost demokratskim vrednostima, transparentnosti i vladavini prava.

SASTANAK U 10 ČASOVA: Vučić sutra s predsednikom iračkog parlamenta

Dodali su da je Srbija kroz tu saradnju pokazala svoju posvećenost imlementaciji ODIHR preporuka, poboljšanju zakonodavnog okvira i unapređenju celokupnog izbornog okruženja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter