Izvor: Tanjug
11.03.2023 u 14:54
0

„DOŠAO JE NAŠ BRAT VUČIĆ“: Bosilegrad dočekao predsednika! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je u Bosilegrad, u okviru posete Pčinjskom okrugu i najavio da će država do kraja godine pronaći investitora za otvaranje fabrike u Bosilegradu

Vučić se na bugarskom obratio građanima Bosilegrada i rekao da se mnogo raduje što ih vidi.

Kazao je da je predsednik opštine Vladimir Zaharijev čovek velike energije i da će biti na vlasti dok je živ, pošto uvek pobeđuje na izborima. „Rekli su mi da kada je sahrana u selu, on više žali pokojnika od rodbine, a kad je svadba da se više raduje od onih koji se žene i udaju“, rekao je Vučić u šali tokom svog obraćanja prenoseći šta

"DOŠAO JE NAŠ BRAT VUČIĆ": Bosilegrad dočekao predsednika

„Drago mi je što smo nešto pokrenuli i promenili po pitanju udžbenika za maternji bugarski jezik u Bosilegradu. Drago mi je što nema razlike između Srba i Bugara u tome kako žive i što osećate kako se država prema vama odnosi“, rekao je Vučić.

Istakao je da je on prvi predsednik države koji je posle 97 godina posetio Bosilegrad.

PODIŽEMO TRI OKRUGA: Vučić u Trgovištu najavio predlog Vladi

Najavio je da će biti urađen put od Bosilegrada do Trgovišta, kao i da će biti popravljeni i drugi putevi, a posebno put do Vranja i obilaznici oko Bosilegrada.

Vučić je rekao da Bosilegrad ima prostorije Kobosa i drugih preduzeća koje mogu da se iskoriste za dovođenje investitora. „Na kraju ćemo mi to verovatno rešiti sa nekim od državnih investitora i to moramo da uradimo u narednina tri meseca. Spremni smo da subvencionišemo one ozbiljne i to ćemo završiti pre kraja godine“, istakao je Vučić.

Predsednika je ispred predškolske ustanove dočekala velika grupa građana Bosilegrada i okolnih sela kao i predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev koji je zahvalio Vučiću i dodao – Bosilegrad nije zaboravljen. „Ovo je istorijski momenat za Bosilegrad, došao je predsednik Srbije, naš brat Vučić. Pravimo dogovor nekoliko godina da dođe i čovek je privhatio, ajde da mu zahvalimo za sve projekte koje radimo u Bosilegradu. Najvažnije je kada idemo tamo nas ministri dočekaju kao da smo najrođeniji rod, otvorena su nam vrata i pitaju šta nam treba“.

Vučić je obišao završne radove na rekonstrukciji objekta Predškolske ustanove „Dečija radost“ u Bosilegradu.

Zaharijev je uoči Vučićevog dolaska rekao da je poseta predsednika Srbije veoma značajna za sve građane, jer je to prvi put da od posete kralja Aleksandra Karađorđevića jedan državnik dolazi u obilazak ove opštine na jugu Srbije.

Izrazio je i veliku zahvalnost Vučiću na svemu što je, kako je rekao, do sada učinio za ovaj kraj, ali i za bugarsku nacionalnu manjinu.

"DOŠAO JE NAŠ BRAT VUČIĆ": Bosilegrad dočekao predsednikaPredsednik Srbije je u petak na sednici Glavnog odbora stranke najavio da će krenuti u obilazak Srbije i da će do kraja godine obići svih 25 okruga. „Nadam se da ću moći da odem i na Kosovo i Metohiju. Na više mesta ćemo da razgovaramo sa ljudima, posebno sam srećan što ću da odem kao predsednik Srbije u Bosilegrad“, rekao je Vučić.

On je dodao da će gledati da u narednih godinu dana obiđe svaku opštinu u Srbiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter