Izvor: Sputnjik
08.02.2024 u 12:54
0

EVROPSKI PARLAMENT IZGLASAO REZOLUCIJU O SRBIJI

Poslanici Evropskog parlamenta u Strazburu glasati su o rezoluciji o lokalnim i parlamentarnim izborima u Srbiji, a kojom se traži i međunarodna istraga oko glasanja. Za rezoluciju je glasao 461 evroposlanik, protiv su bila 53 poslanika, a 43 je bilo uzdržano.
U dokumentu se poziva na nezavisnu međunarodnu istragu o nepravilnostima na izborima koji su održani 17. decembra 2023. u Srbiji.
Takođe, u dokumentu se navodi da bi EU mogla da obustavi finansiranje Srbiji ukoliko vlasti u Beogradu ne budu spremne da sprovedu ključne izborne preporuke, ili ako istraga pokaže da su srpske vlasti bile direktno umešane u izbornu krađu.
Ukoliko vlast odbije da sprovede međunarodnu istragu, biće ukinuti pristupni fondovi Srbiji.
Rezolucija Evropskog parlamenta nije obavezujuća, ali predstavlja političku poruku Beogradu.
Glasanje su u Strazburu pratili predstavnici prozapadne srpske opozicije, koji su pozvali evroparlamentarce da uvedu mere protiv vlasti u Srbiji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter