Izvor: Tanjug
27.02.2023 u 13:11
0

AMBASADOR HIL O SASTANKU U BRISELU: „Ne očekujem brze rezultate“

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil rekao je danas, uoči sastanka predstavnika Beograda i Prištine u Briselu, da je ovo još jedan u nizu značajnih sastanaka, ali da ne može reći da očekuje brze rezultate.

Ambasador Hil je u Kragujevcu rekao da Evropska unija vrlo posvećeno radi na tome da pronađe rešenje koje će svima biti povoljno.

DIJALOG U BRISELU: Predstavnici EU prvo se sastaju sa Kurtijem – razgovor sa Vučićem oko 16.45h!

-Briselski proces dugo traje i sigurno ne može da zadovolji one koji očekuju da se odmah dođe do zadovoljavajućeg ishoda- kazao je Hil, koji veruje da se mora postići napredak, jer je prošlo već dosta godina bez konkretnih dogovora.

-Moram reći da je sa stanovišta Sjedinjenih Američkih Država veoma važno da se što pre postigne i ostvari Zajednica srpskih opština -istakao je američki ambasador.

On je rekao da SAD i EU blisko sarađuju, kao i da predstavnik SAD učestvuje danas u dijalogu u Briselu.

NAJDUŽI DAN U BRISELU, EVO ŠTA OČEKUJE VUČIĆA: „EU bi volela da se Beograd i Priština danas u Briselu obavežu na francusko-nemački plan!“

-Naš predstavnik (Gabrijel) Eskobar je danas u Briselu, tako da smo mi u tom procesu. Hoću da naglasim da SAD i Evropska unija veoma blisko sarađuju po ovom pitanju i veoma smo posvećeni da zajednički na tome radimo. Rekao bih i da smo poslednjih godinu dana posebno blisko povezani u nastupu u odnosu na agresiju Rusije u Ukrajini- naveo je Hil.

-I posebno bih istakao da smo prošle nedelje imali glasanje u Ujedinjenim nacijama gde je sa ogromnom većinom učesnika podržana odluka koja se odnosi na poziv Rusiji da se povuče i da obustavi strašnu agresiju na svog suseda. U ovom glasanju je i Srbija bila jedinstvena sa ostalima koji su to podržali. tako da je dat veoma jasan signal Rusiji da treba da prestane sa agresijom- kazao je Hil.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ŠOLEOM: SAD prenele predsedniku Srbije šta očekuju od sastanka u Briselu

Naveo je da je samo šest zemalja na čitavoj planeti podržalo Rusiju, a ogromna većina od 141 države, uključujući i SAD i Srbiju, pozvala je na obustavu ratnih dejstava Rusije, što govori, kako kaže, o odnosu snaga svih država i tesnoj saradnji velike većine država u ovom jedinstvenom stavu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter