Izvor: HAPPY BSC
13.01.2023 u 07:57
0

MINISTAR DAČIĆ SA ŠOLEOM: Razgovarali o regionalnim pitanjima i o aktuelnoj situaciji na KiM

Dačić je ukazao da bi trebalo nastaviti sa podsećanjem na istorijsko savezništvo dve zemlje i naroda

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa višim političkim savetnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Derekom Šoleom.

Ministar Dačić je istakao strateško opredeljenje Republike Srbije za unapređenje svih oblika saradnje sa SAD, te je ukazao da bi trebalo nastaviti sa podsećanjem na istorijsko savezništvo dve zemlje i naroda, a u cilju dodatnog osnaživanja bilateralnih odnosa.

ŠOLE NAGLASIO: Nisam došao da bih postavljao ultimatume već da podržim dijalog u saradnji sa EU

Obostrano je izraženo opredeljenje za intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta visokih i najviših državnih zvaničnika Republike Srbije i SAD.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izrazio spremnost da poseti Sjedinjene Američke Države u bliskoj budućnosti.

Ovom prilikom sagovornici su razmenili mišljenja o regionalnim pitanjima i o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i mogućnostima za ostvarivanje napretka u dijalogu Beograda i Prištine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Viši politički savetnik državnog sekretara Derek Šole preneo je interes predsednika SAD DŽozefa Bajdena za postizanje pune regionalne stabilnosti i prosperiteta svih građana regiona Zapadnog Balkana.

Pozdravio je spremnost PPV i MSP Dačića da poseti Vašington i izrazio nadu da će se uskoro ponovo sresti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter