Izvor: BSC HAPPY/KURIR
14.12.2023 u 08:30
0

IZBORNA TIŠINA OD PONOĆI: Traje do nedelje 17. decembra u 20 sati

U Srbiji večeras u ponoć počinje izborna tišina uoči parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, koja će trajati do nedelje 17. decembra u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta.

Tokom izborne tišine zabranjena je izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

ALEKSANDAR ŠAPIĆ ZA HAPPYTV: Ja sam bez misterioznih biografija, kod mene je sve transparentno izjavio kandidat za gradonačelnika

Ako se ta odredba ne poštuje, birački odbor se, po zakonu, raspušta, a glasanje se na tom izbornom mestu ponavlja.

U Srbiji je ove godine promenjen Zakon o elektronskim medijima kojim se zabranjuje funkcionerska kampanja, pa je medijima bilo zabranjeno da od 17. novembra izveštavaju o aktivnosti funkcionera koji su i kandidati na izborima sa otvaranja infrastrukturnih radova i objekata.

Birači će na vanrednim parlamentarnim izborima moći da glasaju za 18 lista, za 14 lista u Beogradu i 13 lista na pokrajinskim izborima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter