Izvor: BSC Happy
14.12.2023 u 08:28
0

IVICA DAČIĆ ZA HAPPY TV: Želimo većinu sa SNS-om! Očekuju nas VELIKI PRITISCI oko KiM!

Dan smo pred izbornu tišinu, ali oluja koja preti Srbiji na međunarodnom planu se ni dva dana pred izbore neće utišati. Pritisci su veliki, a akter spoljne politike koju vodi Srbija je ministar spoljni poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, koji u najgledanijem jutru u Srbiji govori o predizbornoj kampanji, putu njegove partije nakon izbora i poziciji Srbije na međunarodnoj šahovskoj tabli.

Dačić je objasnio kakvi se spoljnopolitički pritisci vrše na Srbiju

– Od marta EK neće da radi u punom kapacitetu. Doneće zaključke koji se tiču Zapadnog Balkana. Država mora da donosi određene odluke. Oni će to da do kraja januara stave u pregovarački okvir. Predsednik Vučić se izuzeo obaveza nezavisnosti. To je pitanje šta pod tim podrazumevaju. To je kompleksna sad situacija. EU donosi određene odluke ne pitajući nas. Imaćete zahtev da se Srbija složi da Kosovo bude članica UN. Bez pristanka matične države može da uđe u UN. Šta bi bilo sada kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji ili Kini? Da li možemo da izdržimo to bez njihove podrške. Zato je bitno za koga će se glasati na izborima. Ko će biti na mestu gde će se dovoditi takve odluke. Očekuju nas veliki pritisci na implementaciji Ohridskog sporazuma – rekao je Dačić.

Ministar je rekao da posle izbora želi SPS želi koaliciju sa SNS-om

– Mi želimo većinu sa SNS-om. Ovo su izbori gde će se sve videti. Naša politika je socijalizam i patriotizam. Morao sam sve vreme da orijentišem svoju pažnju, ispada da ne vodim svoju kampanju i da se pravdam, te da imam ulogu sumnjivog lica. Mi nastavljamo koaliciju sa SNS-om, ako to ne žele nije problem. Hoću da imamo čist odnos i da ne skrenemo sa magistralnog puta kojim idemo – ističe on.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter