Izvor: Tanjug
11.11.2022 u 19:25
0

JASNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA IZ PARIZA „Niko nije jači od države. Nema tog ubice i nema tih ubica!“

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu, povodom hapšenja kriminalne grupe u Srbiji koja je bila pripremana za izvršenje najtežih krivičnih dela a između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere, da nije ugrožena njegova bezbednost, ali da jeste bezbednost srpskog naroda na KiM, s obzirom na ono što se priprema.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše današnje hapšenje kriminalne grupe i da li je ugrožena njegova bezbednost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Nije moja bezbednost ugrožena, već je ugoržena bezbendost našeg naroda na KiM. Pitanje moje bezbednosti je mnogo manje važno, to je sitnica u odnosu na sve ono što se pirpema protiv našeg naroda“, istakao je Vučić.

U jutrošnjoj akciji policije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i u saradnji s Evropolom, uhapšeno je 17 ljudi, pripadnika organizovane kriminalne grupe tzv. Vračarci osumnjičenih za više krivičnih dela teško ubistvo, saopštilo je Tužilaštvo.

Vučić je rekao da ne zna sve detalje u vezi sa tim hapšenjem.

„Ne znam sve detalje, ali znam da imaju kroz svedočenje nekog od zaštićenih a okrivljenih, što je kombinovano sa onim što je dobijeno preko skaj aplikacije, jasne i nedvosmislene dokaze. Ti ljudi su uglavnom vezani za pipreme i pokušaje ubistava i najteža dela u vezi sa  narkoticima. Za neka od tih lica znam da  je reč o ubicama koje su želele sladostrasno neki moju smrt, a neki čak i smrt moje dece“, rekao je Vučić.

„I neke druge su stavljali na tu listu i sada imamo i dokaze“, naveo je Vučić i dodao da je reč o interesantnim ljudima.

Uhapšenu grupu je finansirala organizovana kriminalna grupa „Kavači“ i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih dela u Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere, navodi Tužilaštvo

Na pitanje o informaciji koja se pojavila da je CNN imao spremljen prilog ukoliko dođe do njegovog ubistva, predsednik Vučić je odgovorio da: „Niko nije jači od države, nema tog ubice i tih ubica, jer država je ozbiljan sistem“.

MUP Srbije izašao sa detaljima hapšenja 17 članova organizovane kriminalne grupe: Evo kada će pred tužioca!

„Svakako oni o meni misle sve najgore, naravno. Da vam kažem, svako od nas će da umre, ja nisam neko ko baš može predugo, ali pogledajte koliko je ovih raznih stručnjaka što misle da imaju pravo da ubijaju koga hoće i kako hoće i misle da mogu i misle da su jači od države. Niko nije jači od države. Nema tog ubice i nema tih ubica“, poručio je predsednik.

On je dodao da ako se država svede na jednog čoveka, to više nije država.

„Tako da tu greše. Država je ozbiljan sistem. A što se tiče želja i čestitki, fontana želja za ubice neće postojati kao programi emisija u Srbiji, to neka zaborave“, poručio je predsednik Srbije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter