Izvor: HAPPY BSC
02.12.2022 u 17:01
0

JELENA TANASKOVIĆ I LUKA GORI: Italija ponovo zemlja partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu!

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković sastala se danas sa ambasadorom Republike Italije u Srbiji Lukom Gorijem sa kojim je razgovarala o budućim projektima saradnje, kao i o organizaciji narednog Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, na kome će upravo Italija biti zemlja partner.

JELENA TANASKOVIĆ I ŽIOFRE: „Direkcija za nacionalne laboratorije primer saradnje Srbije i EU“

Tanasković je istakla da je negovanje dobrih partnerskih odnosa između Italije i Srbije dovelo do toga da je Italija jedan od prva tri spoljnotrgovinska partnera Srbije kada su u pitanju poljoprivredno-prehrambeni proizvodi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Posebno treba imati u vidu da se obim razmene povećava iz godine u godinu, te da je u prošloj godini ostvarena rekordna razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između naše dve zemlje u vrednosti od 485,5 miliona evra i bila je za 52 odsto veća u odnosu na 2020. godinu, navela je Tanasković.

– Zbog toga ne čudi odluka da Italija bude ponovo zemlja partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu koji će se održati naredne godine od 20. do 26. maja, i jedna je od najvećih manifestacija tog tipa ne samo u regionu, već i u Evropi, ukazala je Tanasković.

Ona je naglasila da je Ministarstvo poljoprivrede tradicionalni partner sajma i da se nada da ćemo naredne godine zajedno prezentovati ono najbolje što imaju da ponude i Italija i Srbija, ali i zajedničke poduhvate kao što je ulaganje italijanske kompanije

„Ferrero“, sa kojom se realizuje projekat za unapređenje, modernizaciju i razvoj poljoprivrednog sektora u Srbiji i podizanja velikih zasada lešnika u regionima Republike Srbije, koji daje odlične rezultate.

Ambasador Gori čestitao je ministarki Tanasković na postavljenju i podsetio da je i u Italiji nedavno izabrana nova Vlada, koja je spremna da aktivno sarađuje sa Srbijom.

– Odnosi između Italije i Srbije su od posebnog značaja, uključujući i sektor u nadležnosti Vašeg ministarstva, istakao je Gori.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter