Izvor: Tanjug
24.07.2023 u 22:16
0

KANCELARIJA ZA KIM ISTIČE: „Erden Atić nastavlja da se ponaša kao okupacioni upravitelj“

Lažni gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić nastavlja da se ponaša kao okupacioni upravitelj, stavljajući katanac na projekte koji za cilj imaju pomoć socijalno ugroženim porodicama, samo zato što su budući korisnici Srbi, saopšteno je večeras iz Kancelarije za KiM.

“Pre nego što su lokalnu vlast uzurpirali gaulajteri Aljbina Kurtija, u toku je bila je realizacija brojnih značajnih infrastrukturnih projekata, kao i projekta sa izraženom socijalnom komponentom, i nema nikakvog racionalnog razloga da nešto od čega građani imaju nedvosmislenu korist bude zabranjeno političkim diktatom“, navodi se u saopštenju.

Jasno je da će Priština nastojati da iskoristi sve dostupne poluge da onemogući normalan život u četiri opštine severno od Ibra i da će, kako dodaju iz Kancelarije, nastaviti da pod maskom uspostavljanja nekakve lažne legalnosti provocira i maltretira Srbe u pokrajini.

SRAMNA ODLUKA IZMIŠLJENE DRŽAVE: Petkoviću ZABRANILI da prisustvuje obeležavanju stradanja Srba u Starom Gracku

“Jedini zadatak Atića i ostalih nametnutih gradonačelnika na severu Kosova i Metohije jeste da na svaki način blokiraju život i da tako Srbe prisile na odlazak sa tih prostora, i zato je neophodno da međunarodni civilni i vojni predstavnici u pokrajini stave tačku na strahovladu Aljbina Kurtija“, dodaje se.

Iz Kancelarije ističu da su upravo zloupotrebe i akti nasilja “Kurtijevih gaulajtera“ krunski dokaz da srpskom narodu bez formiranja Zajednice srpskih opština nema opstanka i nade za bilo kakav dostojanstven život na Kosovu i Metohiji.

“Namera okupacije severa Kosova i Metohije, nije metafora, već surova realnost, i nijedan narod ili socijalna grupa u savremenoj Evropi ne bi smeli da budu izloženi ovakvoj vrsti torture i manifestacijama neprikrivenog šovinizma.

Naši sunarodnici na severu Kosova i Metohije su uzdržani i izdržljivi, jer dobro znaju da okupacija Kurtijevih nasilnika ima svoj kraj, a opštine sa srpskom većinom nastaviće da se razvijaju uz nesebičnu pomoć i podršku Srbije i njenih građana“, dodaje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter