Izvor: Tanjug
04.02.2023 u 21:47
0

KURTI NE ODUSTAJE OD USTALJENOG NARATIVA: „Zapad nas neće izolovati ako se sporazum sa Beogradom ne postigne!“

Kurti je naveo da ceni učešće i posvećenost Eskobara, ali je dodao da njegovi uslovi za ZSO nisu proizvoljni stavovi i lično mišljenje, već se temelje na ustavnosti i zakonitosti tzv. Kosova.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština moguće, ali nakon postignutog sporazuma s Beogradom o obostranom priznanju, prenosi Reporteri.

KURTI IZAZIVA TENZIJE I KRIZU: Nova uzurpacija srpske zemlje na severu KiM!

On je dodao i da tzv. Kosovo neće biti izolovano od zapadnog sveta ako se eventualno sporazum ne postigne. „Moramo biti oprezni i pošteni“, rekao je Kurti u intervjuu za tursku radio-televiziju TRT, komentarišući raniju izjavu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara, da ZSO mora da bude formirana, i da se ne radi o sporazumu Kurtija, već sporazumu Prištine i Beograda.

Kurti je naveo da ceni učešće i posvećenost Eskobara, ali je dodao da njegovi uslovi za ZSO nisu proizvoljni stavovi i lično mišljenje, već se temelje na ustavnosti i zakonitosti tzv. Kosova.

On je još rekao, komentarišući Eskobarovu izjavu, da će ZSO biti osnova sporazuma o normalizaciji, “da Beograd hoće drugu Republiku Srpsku“ i da „gorko iskustvo ne bi trebalo da se zaboravi u Bosni i Hercegovini sa Republikom Srpskom“.

Na pitanje da li bi tzv. Kosovo moglo da bude izolovano od zapadnog sveta ako se eventualno sporazum ne postigne, Kurti je izjavio da se to neće desiti. „Naravno, ne treba i nećemo biti izolovani. Podneli smo zahtev za članstvo u Savetu Evrope u maju prošle godine, a u decembru smo se prijavili za članstvo u EU”, rekao je Kurti, prenosi Reporteri.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter