Izvor: KoSSev
09.09.2023 u 16:39
0

KURTI SANJA SNOVE: Grčka je blizu priznavanja Kosova

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je Grčka, jedna od pet članica Evropske unije koje nisu priznale, blizu priznanja nezavisnosti Kosova.

Kurti je u intervjuu za poljski medij „TVP World“ naglasio da Kosovo radi na svom diplomatskom planu da dobije priznanje od preostalih pet zemalja EU.

LJUDI BEŽALI SA DECOM U RUKAMA: Snimljen trenutak kada se u Marakešu zaljuljala džamija stara 850 godina (VIDEO)

-Radili smo mnogo na diplomatskom planu, tako da se pridruže većini zemalja EU. Grčka je prva na listi zemalja koje su se približile priznavanju nezavisnosti Kosova“.

On je naveo da je Kosovo u decembru prošle godine podnelo zahtev za prijem u Evropsku uniju uprkos činjenici da ga pet zemalja EU ne priznaje.Kurti je naveo da želja Kosova da postane deo Evropske unije nije podstaknuta samo ličnim interesima, već da i samo Kosovo želi da doprinese EU.

-Mi to činimo za našu zemlju ispunjavajući vrednosti, standarde i principe, ali nam je u isto vreme potrebna pomoć Evropske unije. Naša inkluzivnost u EU ne služi samo našem interesu, jer želimo i da doprinesemo“, naveo je Kurti.

On je takođe rekao da bi Kosovo, s obzirom na niske operativne troškove u smislu zakupa prostorija i radne snage, moglo da bude idealna destinacija za strane investitore.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter