Izvor: Tanjug
13.05.2023 u 08:02
0

JOŠ JEDAN UDAR, JOŠ JEDNA PROVOKACIJA: Kurtijevo NASILJE i OKUPACIJA

Više desetina Kurtijevih naoružanih specijalaca upalo je juče popodne u tri magacina sa robom u mestu Doljane nadomak Zvečana pod izgovorom potrage za nelegalnom robom, a sa jednim jedinim pravim ciljem - da isprovocira neodmerenu reakciju Srba i optuži ih za tenzije na terenu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 – Najnovija demonstracija sile Kurtijevog represivnog aparata nedvosmisleno razotkriva njegovu nameru da se izazove destabilizacija širih razmera, sa ciljem da proces normalizacije odnosa sa Beogradom bude srušen, a obaveze koje je Priština preuzela u njegovom dosadašnjem toku budu poništene – navodi se u saopštenju.

Kako se ocenjuje, upad naoružanih prištinskih okupatora sa desetinama dugih cevi u magacin kod Zvečana, juriš na robu od koje brojne porodice žive, nije ništa drugo do podizanje temperature pred novu rundu dijaloga u Briselu.

„JOŠ MALO PA ĆEMO NA GAZELU“: Premijerka objavila šaljivu SLIKU

– Zbog toga je važno da su Srbi po ko zna koji put sačuvali mir i prisebnost i nisu naseli na najnoviju Kurtijevu provokaciju, koja je sračunata da izazove reakciju srpskog naroda –  dodaje se. Beograd je taj koji mesecima unazad gasi požare i smiruje strasti na Kosovu i Metohiji, kako bi se izbeglo da grupa ekstremista i šovinista u Prištini ceo region vrati u devedesete godine prošlog veka, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter