Izvor: HAPPY BSC
16.01.2023 u 10:35
0

MILENA POPOVIĆ IVANOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Napadaju me da sam „žena službe“ i da sam umešana u njegovo ubistvo, to mi najteže pada!“

U Hramu Svetog Save jutros je održan pomen povodom pet godina od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija i pravda“.

Tim povodom, gošća jutarnjeg programa na Happy televiziji bila je Oliverova udovica, Milena Popović Ivanović.

– Kada je čovek siguran u to da je nevin onda nema razloga da se skriva niti da beži od bilo koga. Oliver je bio siguran u svoju nevinost kao i svi mi koji smo živeli sa njim. Više sam mu puta predlagala da je pametnije se sklonimo, naročito posle patnje od 3, 5 godine kroz koju smo svi zajedno prošli i da započenemo novi život na nekom drugom mestu.  Međutim, nije bilo nikakve šanse da popusti i da on napusti Kosovo.  On je hteo da se ta priča završi. Bio je svestan da to neće ići lako. Bio je rešen da ostane i ispostavilo se da je to bila fatalna greška-napominje Milena Popović Ivanović.

Oliverova udovica je saopštila da je pozvana na novo svedočenje u Prištinu u svojstvu svedoka.

– Čitava ta priča koja se vodi oko tog postupka je konfuzna. Zbog trenutne situacije nije mi bilo lako da odem. Tražila sam da se svedočenje pomeri. Dobila sam predlog za dva datuma, februara i marta, tada ću se odazvati i reći šta imam. Davala sam više puta iskaze našim nadležnim organima. Srbija je u samom startu korak nazad po pitanju istrage jer nisu bili na licu mesta. Kad ste na licu mesta onda su resursi u vašim rukama.  Ključno je da sve strane ukrste svoje informacije i onda možemo doći do nekih naznaka ko je ubio i pre svega ko je naložio Oliverovo ubistvo.

Do Milene Popović Ivanović stizale su razne informacije i dezinformacije o navodnom počinitelju ubistva, ali je ona bila vrlo oprezna. 
– Bila sam upućena u sve što je Oliver radio i šta mu se dešavalo. Nažalost, ključna sam karika i znam da se od mog svedočenja mnogo očekuje. Nadam se da će ono što ja budem imala da kažem pomoći u otkrivanju Oliverovog ubice. Sačekaćemo to svedočenje pa ćemo videti. Ne mašem informacijama i ne igram se tim stvarima. Sačekaću svoj iskaz. U mom interesu je i u interesu našeg sina Bogdana da se nađe koje ubica njegovog oca. Reći ću sve što znam.

Milena Popović Ivanović smatra da su mnogi u Srbiji pokušali da se politički okoriste Oliverovim ubistvom.
– Tu mislim na Radu Trajković, ona je toliko beskrupulozna. Odavno je na političkim marginama. Znam Oliverovo mišljenje o njoj. Ona je na osnovu Oliverovog ubistva želela da se  politički aktivira. Navodno je volela Olivera više nego što ga je volela nejgova porodica! Ne propušta priliku da me pomene u nekom lošem kontekstu. Znam kako funkcioniše, sa kim funkcioniše i ona je za mene nebitna persona koja se ogrešila i o Olivera i o njegovog sina.

O podršci Aleksandra Vučića, Oliverova udovica je rekla:
– Nije to podrška samo na današnji dan. Ta podrška traje već deset godina, ona je konstantna još dok je Oliver bio u zatvoru.  Zahvalna sam što u današnje vreme imamo državnika koji je i iskren prijatelj. To nije interesna podrška, to je postalo pravo prijateljstvo.

– Oliver je bio simbol Kosova i simbol borbe i mislim da bi danas sve dugačije izgledalo da je on živ. Kosovo je bilo njegov život i nažalost, na Kosovu je ostavio svoj život. Sad da može da ustane rekao bi mi da se spakujemo i  idemo dole da vidimo šta možemo da rešimo.

-Povredi me kada kažu da sam „žena službe“ i da sam umešana u njegovo ubistvo, to mi najteže pada. Znam koliko me je Oliver voleo i koliko ja njega i to mi je najvažnije u ovom trenutku-poručila je Milena Popović Ivanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter