Izvor: HAPPY BSC
27.02.2023 u 21:35
0

MILORAD DODIK U EMISIJI „ĆIRILICA“: „Kada budemo išli iz BiH, ponećemo 49 posto zemlje, a ne ono malo što se uhvati na cipelama“

U večerašnjoj emisiji „Ćirilica“ predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da Bosna nikada ne može da uspe, jer je dovedena do besmisla i dodao da se i dan danas neki visoki predstavnici lažno predstavljaju, kao što je Šmit.

– Oni nemaju nikakva ovlašćenja, ali se, kao što bi narod rekao, prave blesavi i pokušavaju da nameću rešenja koja idu ka eliminaciji Republike Srpske. Nisam ja bio problem kao ličnost, 19 godina sam predsednik Vlade Republike ili član Predsedništva. Moja partija pobeđuje na tih 10-ak izbora svaki put. Na prošlim lokalnim izborima pre dve godine, kada su oni ponovo proglasili svoju pobedu, od 63 opštine, koliko imamo u Republici Srpskoj, moja partija je dobila 46, zajedno sa koalicionim partnerima 53, a oni su govorili kako smo izgubili izbore – kazao je on i dodao da je tako bilo i ovaj put.

– Mi nikada nećemo na pritisak međunarodnog faktora pristati da glasamo za nešto što ne mislimo da treba. Mi se ne libimo da njima kažemo da njihove namere ne doživljavamo kao iskrene, da su manipulator ii Amerikanci, i oni iz briselske kancelarije, a posebno Britanci i da možemo da razgovaramo isključivo kao ravnopravni. Moraju da se naviknu da i mi imamo naše interese – naglasio je Dodik.

NE PROPUSTITE EMISIJU „ĆIRILICA“ (21.00) NA TV HAPPY! Razgovaramo sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom!

Dodik je podsetio na situaciju sa britanskim ambasadorom.

Kada smo pravili inauguracioni skup u Istočnom Sarajevu, u sedištu Vlade Republike Srpske, pozvali smo sve ambasadore osim britanskog. Nikada neće biti pozvan. Ne možeš uvesti sankcije predsedniku Republike zbog govora, retorike. Ja govorim nešto što oni ne žele da čuju. Ja ne želim da vas vidim, pa moram da vas gledam, pa prema tome, moraćete i vi da čujete to što mi govorimo. Da bi prikrio to što nije pozvan polao je treću ličnost po snazi, što smo saznali posle dva dana sa fotografija. Radi se o hohštaplerima koji godinama, decenijama i vekovima ovde pokušavaju da suzbiju srpski nacionalni interes tako što će smatrati da je normalno da vam otmu Kosovo, ali je i normalno da sruše Republiku Srpsku, jer je to srpsko pitanje – rekao je on.

Prema njegovim rečima, sa Zapadom je potrebno da se razgovara, ali njima ne treba da se veruje.

– Kada se osvrnem na prošlost, zdravorazumski sam posmatrao stvari u želji da dođemo do sagovornika. Oni neće sagovornika, već hoće podanike. I onda kada dođe Milorad Dodik i kaže nešto što njima ne godi, oni se neugodno osećaju – kazao je on.

Dodik je ocenio da Amerikanci, Britanci, Evropljani uvek pokušavaju da naprave dramatizaciju stvari i dodao da ako dođe do nekog dogovora oni to nepoštuju.

– Ne poštuju Dejtonski sporazum, Rezoluciju 1244, Briselski sporazum vezano za Srpske opštine na prostoru Kosova, ne poštuju ništa. Evropa i evropski put su podvala. Pripremamo se ovih dana da im kažemo, ukoliko nas i dalje budu ucenjivali, da se mi odričemo svog evropskog novca, ali nećemo da se odreknemo Republike Srpske i da ćemo nastaviti da tražimo partnere na nekim drugim stranama. I naći ćemo ih, kao što smo našli partnere da gradimo auto-put od Banja Luke, Bijeljine, ka Beogradu – kazao je on.

On je istakao da je Evropa “imala sreće” zbog ukoba u Ukrajini jer se homogenizovala i dodao da je pitanje dokle će to sve da traje.

– Evropa pre sukoba u Ukrajini bila rasuta. Makron je o tome pričao, da je NATO prazna ljuštura, uvenuo mozak koji ne može ništa da podari. Svi su o tome govorili na loš način. Sad su sukob iskoristili da homogenizuju priču oko NATO-a, koji je u suštini odbrambeni savez, neagresivni savez, ali nije propustio da bombarduje Srbe dva puta. To se nikada neće zaboraviti – naglasio je Dodik i dodao da se ne može očekivati da voli Sarajevo iz koga je isterano 156.000 Srba za šta niko nije odgovarao, ka oi da više nikada ne smemo da padnemo u zabludu i na priče o bratstvu i jedinstvu.

Dodik je kazao da se zbog stalnih pritisaka, borbi i neizvesnosti računa na to da će se Srbi jednog dana pokupiti i otići iz Bosne i Hercegovine.

– Ponosan sam na svoje seosko poreklo, ali kao što vidite imam veoma uglancane cipele. Ne idemo više u opancima, idemo u cipelama, a kada budemo išli iz Bosne i Hercegovine, što ja želim, ponećemo 49 posto BiH, a ne malo zemlje što se uhvati na nogama – kazao je on i dodao da je podvala Srbima priča o multietničkoj zemlji u kojoj hoće dominaciju Muslimana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter