Izvor: Tanjug
24.01.2023 u 15:24
0

MINISTAR DAČIĆ SE SASTAO SA EVROPARLAMENTARCIMA: Razgovor o stabilizaciji situacije u regionu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa poslanicima EP Demetrisom Papadakisom, Matjažom Nemecem, Alesandrom Moreti i Violom fon Kramon, kao i sa kopredsedavajućom delegaciji EP u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Alesandrom Moreti.

U odvojenim razgovorima, sagovornici su pozdravili nastavak aktivnosti i složili se da je samo otvoren dijalog pravi put za postizanje kompromisnog i održivog rešenja.

Dačić je tom prilikom ponovio stav da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Srbije, kao i jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta.

PETKOVIĆ O GERVALINOJ IZJAVI DA JE ZSO MRTVA: „Pokazuje svu suštinu Kurtijeve militantne politike prema Srbima“

Takođe je napomenuo da Srbija u potpunosti ostaje posvećena reformskom procesu i unapređenju svih sfera našeg društva, kao i daljem razvoju regionalne saradnje koja neposredno doprinosi izgradnji međusobnog poverenja, procesu pomirenja i podstiče ukupan razvoj na našem putu ka punopravnom članstvu u EU.

Kada je reč o napretku na evropskom putu, poslanici EP pozitivno su ocenili proces reformi, kao i korake koje Vlada Srbije preduzima kako bi uskladila svoju viznu politiku sa EU, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Oni su istovremeno pozvali na dalje usaglašavanje spoljne i bezbednosne politike.

Tom prilikom Dačić je naglasio da Srbija nema problem sa usklađivanjem sa politikama EU u delu koji ne narušava njene nacionalne interese.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter