Izvor: Tanjug
20.10.2023 u 14:30
0

MINISTARKA TANASKOVIĆ SAOPŠTILA: „Za „Najdomaćina 2023″ do danas prijavu podnelo 50 učesnika“

 Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je danas da se na konkurs za izbor najboljeg domaćina Srbije "Najdomaćina 2023" do danas prijavilo 50 učesnika, i pozvala sve zainteresovane da se prijave na konkurs do kraja meseca.

Ona je na sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije „OMEK“ u Budimpešti rekla da će se najdomaćin Srbije birati početkom decembra, „sa idejom da predstavimo gde je poljoprivreda u Srbiji 2023. godine, koliko ima pozitivnih primera iz poljoprivrede i koliko smo mi aktivan i pravi učesnik na svetskom tržištu“.
Ideja je, kako je rekla, da domaćini predstave svoja iskustva i proizvodnju.

„Želimo i pomognemo malim i srednjim proizvođačima da dobiju zasluženo mesto. I ovom prilikom ih pozivam da se prijave“, zaključila je ona.

MINISTARKA TANASKOVIĆ POTVRDILA: Potpisan sporazum za usaglašavanje izvoza srpskih jabuka u Kinu

Učesnike očekuje čak 11 nagrada, a glavna nagrada za dobitnika titule „Najdomaćin 2023“ iznosi dva miliona dinara, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Dodaju da je 10 nagrada namenjeno za pobednike po kategorijama – po dve nagrade za najbolje poljoprivrednike u svakoj od kategorija svaka u iznosu od 500.000 dinara.

Kategorije su stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja,

Pored vaših prijava žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji 100 najboljih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti 11 najboljih.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter