Izvor:
25.12.2017 u 20:06
0

POSTIGNUT ISTORIJSKI REZULTAT: Pobedom SNS potvrđena politika Vučića i stranke!

Srpska napredna stranka zadovoljna je rezultatima lokalnih izbora u pet opština u Srbiji, a posebno „istorijskim rezultatom“ postignutom u Preševu, gde je jedinstvena srpska lista „Aleksandar Vučić za Srbiju jedinstveno“ prešla cenzus, rekao je potpredsednik stranke Miloš Vučević.

Vučević je na konferenciji za novinare naglasio da su građani potvrdili politiku Aleksandra Vučića i SNS, posebno ističući činjenicu da je SNS u svim delovima Srbija u kojima su održani izbori odnela ubedljivu pobedu. Kako je kazao rezultatima izbora, a posebno velikom izlaznošću data je i potvrda legitimitetu te politike.

On je izneo podatke da je u Mionici izašlo 73,8 odsto birača, a SNS osvojila 65,33 procenata glasova, u Pećincima je izlaznost bila 70,39, a SNS osvojila 77,7 odsto, dok je u Kostolcu izlaznost bila 53,08, a lista koju predvodi SNS pobedila je sa 62,76 odsto glasova.

Vučević je preneo da je u Negotinu izlaznost bila 37,77 odsto, ali naznačio da je to prosečna izlasnost u tom mestu u svim izbornim procesima, a da su naprednjaci odneli pobedu sa 71,03 odsto glasova.

– Stoga ne čudi naše zadovoljstvo i upućujemo zahvalnost građanima Srbije – rekao je Vučević koji je dodao i da su zahvalni građanima što nisu naseli na performans i provokacije „žuto-riđe“ koalicije, odnosno kako ih sami građani zovu „lopovske“ koalicije.

Naveo je da je u Preševu izlaznost bila 51 odsto, a da je lista „Aleksandar Vučić- za Srbiju jedinstveno“, koja je okupila i druge srpske partije, osvojila 920 glasova, odnosno 5,2 odsto. On je naznačio da će u Preševu izbori biti ponovljeni na dva biračka mesta, ali da će najverovatnije srpska lista ostati iznad cenzusa.

Kako je podvukao to bi bilo prvi put da neka srpska lista ostvari takav izborni rezultat u Preševu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter