Izvor:
12.06.2019 u 17:38
0

PREDSEDNIK VUČIĆ UPUTIO PISMO PUTINU…Čestitao mu nacionalni praznik! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kome mu je čestitao nacionalni praznik i poručio da je Dan Rusije više od praznika i svetkovina slobodarstva i nezavisnosti uz koje je ruski narod očuvao svoju državnost i utemeljio današnju Rusiju.

Predsednik Vučić je pismo pročitao na prijemu povodom Dana Rusije koji je organizovao odlazeći ambasador Aleksandar Čepurin.

Poštovani predsedniče, dragi prijatelju, primite moje srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika, uz najbolje želje za dalji napredak prijateljske Rusije i blagostanje bratskog ruskog naroda.

-Dan Rusije je više od praznika. To je svetkovina svakog ponosnog ruskog građanina, kao i svakog prijatelja Vaše zemlje, koji poštuje neprolazne vrednosti slobodarstva i nezavisnosti-istakao je Vučić u pismu.

Uz te ideale je ruski narod, kroz istoriju, očuvao svoju državnost, tradiciju i kulturu, i utemeljio današnju Rusiju, koja, uz promišljeno, požrtvovano i energično liderstvo, ide čvrsto utemeljenim putom uspeha.

Iskreno me raduju dostignuća Rusije i ruskog naroda na unutrašnjem i međunarodnom planu i, kao predsednik Srbije, ponosim se bliskošću naših dveju zemalja.

Strateški partnerski odnosi Srbije i Rusije, zasnovani na istorijskom prijateljstvu, kao i na međusobnom razumevanju i poštovanju, potvrđeni su Vašom nedavnom posetom. Ona je bila od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje i ostavila je trag u našoj zajedničkoj istoriji, ali i u, slobodan sam da kažem, dušama srpskog naroda.

Uveren sam da ćemo budućnost srpsko-ruskih odnosa graditi na tom temelju, kroz ostvarivanje konkretnih zajedničkih projekata- poručio je Vučić u pismu ruskom predsedniku.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter